Kayyum yönetimindeki Yenişehir Belediyesi, bazı parselleri sattı

Kayyum yönetimindeki Yenişehir Belediyesi, bazı parselleri sattı

Satış için daha önce düzenlenen 2 ihale iptal edilmişti.

Diyarbakır'da Yenişehir Belediyesi, TMMOB'un yaklaşık 350 milyon TL değer biçtiği parselleri, 174 milyon TL'ye sattı.

Kayyum yönetimindeki Yenişehir Belediyesi, kentin en değerli alanlarından biri olan ve Forum AVM ile belediye binasının yanında bulunan Dokuzçeltik Mahallesi'ndeki 4 parseli geçen yıl satışa çıkarmıştı. Yüzlerce ev ve iş yerinin bulunduğu 49 bin 878,72 metrekarelik alan; Amed Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf ve Sanatkârlar Odası ile Büyükşehir Belediyesi tarafından toplam rayiç bedel 174 milyon 575 bin 520 TL olarak belirlenmişti.

2 İHALE İPTAL EDİLDİ

Mülk sahipleri ve sivil toplum örgütlerinin tepkisi üzerine ihale iptal edilirken, 24 Ocak 2023 tarihinde ikinci kez ihale yapılmış ancak katılan olmayınca ihale, ikinci kez iptal edilmişti. 

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Amed İl Koordinasyon Kurulu (İKK), satışı yargıya taşıdı. Yargı süreci devam ederken, dün, üçüncü satış ihalesi yapıldı. 4 parsel, önceki muhammen bedel olan 90 milyon 613 bin 174 TL'den ihaleye çıkarıldı. Sadece Mehmet Şirin Kılıç'ın ihaleye teklif verdiği ve ihalenin, belirlenen muhammen bedel ile Kılıç'a verildiği öğrenildi.  

TMMOB AÇIKLAMASI

Söz konusu 4 parselin bugünkü değerini yaklaşık 350 milyon TL olarak hesaplayan TMMOB'un, ihaleye karşı bir kez daha yargı yoluna gitmesi bekleniyor. TMMOB, dün yaptığı açıklamada, satışın aleni usulsüzlükler barındırdığı ve hukuki girişimde bulunacaklarını açıklamıştı. (MA)