Kartonsan’da grev devam ediyor

Kartonsan’da grev devam ediyor

Kartonsan’da 170 işçinin 43 gün önce çıktığı grev sürüyor.

Toplu iş sözleşmesinde anlaşma sağlanamaması sonrasında Kartonsan’da çalışan 170 işçi, 22 Aralık tarihinde greve çıktı. İşçiler grevlerini 43 gündür sürdürüyor.

170 İŞÇİ GREVE ÇIKTI

Özgür Kocaeli’den Yavuz Solmaz’ın haberine göre; Selüloz-İş Sendikası Kocaeli Şubesi'nin örgütlü olduğu Kartonsan’da toplu iş sözleşmesinde taraflar masada anlaşamadı ve fabrikada çalışan 170 işçi, 22 Aralık tarihinde greve çıktı. Başlayan grev ile iş yerinde üretim tamamen durdu. İşçiler fabrikanın önünde grev pankartlarını asarak, grev çadırlarını kurdu. Grev alanında ilk gün açıklama yapan Selüloz-İş Sendikası Genel Başkanı Aydın Parlakkılıç, işçilerin haklarını almadan asla grev alanını terk etmeyeceklerini söyledi.

43 GÜNDÜR DEVAM EDİYOR

22 Aralık tarihinde greve başlayan 170 Kartonsan işçisi 43 gündür grevlerine devam ediyor. 43 günlük süreçte Vali Seddar Yavuz da devreye girdi fakat işveren ve işçi sendikası arasında bir türlü anlaşma sağlanamadı. İşçi sendikası olan Selüloz-İş Sendikası haklarını alana kadar greve devam edeceklerini ifade ediyor.