Kadınlar, Mahsa Amini'nin ölüm yıl dönümünde İstanbul'da buluştu

Kadınlar, Mahsa Amini'nin ölüm yıl dönümünde İstanbul'da buluştu

Mahsa Amini'nin ölüm yıl dönümünde Kadıköy'de bir araya gelen kadınlar, mücadele kararlılığını dile getirdi ve "Yaşasın kadın dayanışması" sloganları attı.

İleri Haber

İran'da başörtüsü kurallarına uymadığı gerekçesiyle ahlak polisi tarafından gözaltına alınan ve öldürülen Mahsa Jina Amini'nin ölüm yıl dönümünde, İstanbul'da eylem yapıldı. Kadıköy'deki eylemde bir araya gelen kadınlar, basın açıklaması yaptı ve hakları için mücadele eden kadınlar selamlandı. 

Ellerinde Mahsa Amini'nin fotoğraflarının yer aldığı dövizlerle birlikte "Jin, jiyan, azadi", "Katledilen her kadına bir dünya borcumuz var", "Mahsa Amini'nin saçlarıyla özgürlüğü örüyoruz" ve "Dünyaya başkaldırıyoruz" ifadelerinin yer aldığı dövizler de taşındı.

Yapılan basın açıklaması sırasında, kadın yaşam haklarına yönelik saldırılar, savaş politikaları, emek düşmanı politikalar, göçmen karşıtlığı ve erkek şiddeti de protesto edildi. Kadınlar, halk düşmanı politikalara karşı "Hayır, kabul etmiyoruz" denilirken, "Yaşasın kadın dayanışması" sloganları atıldı.

Türkiye'deki dinsel baskılara dikkat çekilen basın açıklamasında, kadınların eğitim haklarına yönelik artan baskılara da dikkat çekildi ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın politikalarına tepki gösterildi. 

DAHA FAZLA