Kadıgil: Dergahlar bakanlıktan alınıp, gerçek sahiplerine geri verilmeli

Kadıgil: Dergahlar bakanlıktan alınıp, gerçek sahiplerine geri verilmeli

Hacı Bektaş Veli Anma Törenine katılan TİP Sözcüsü Sera Kadıgil, “Dergahlar bakanlıktan alınıp, Alevilere geri verilmeli” dedi.

İleri Haber

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Sözcüsü Sera Kadıgil ve TİP Aleviler için Eşit Yurttaşlık Komisyonu heyeti 60. Ulusal, 34. Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri’ne katıldı.

Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesinde Alevi Bektaşi Federasyonu tarafından düzenlenen etkinliklerin yanı sıra Kadıgil ve TİP Aleviler için Eşit Yurttaşlık Komisyonu bir dizi ziyarette bulundu.

TİP’TEN BİR DİZİ ZİYARET: DERGAHLAR GERÇEK SAHİPLERİNE GERİ VERİLMELİ

Sera Kadıgil ve beraberindeki heyet Hacı Bektaş Dergahı’nı ziyaret etti. Ziyarette konuşan Kadıgil, dergahın Kültür Bakanlığından alınarak gerçek sahibi olan Alevilere geri verilmesini, Alevilerin haklı taleplerinin yanında olduklarını belirtti.

Hacı Bektaş Veli Kültür Derneği ziyaret edilerek Dernek Başkanı Mustafa Özcivan ve Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Mustafa Aslan, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Cuma Erçe ile dernek yöneticileri ile görüşme yapıldı.

Hacı Bektaş Belediye Başkanı Arif Yoldaş Altıok ziyaret edilerek ilçeye dair görüş alışverişinde bulunuldu.

Ziyaretlerin yanı sıra, Tarihten Günümüze Alevi Kadınının Yolculuğu paneli ziyaret edildi.

Heyet yapılan ziyaretlerin ardından, 60. Ulusal, 34. Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında konuşan, Prof. Dr. Bedriye Poyraz ve Doç. Dr. Ayfer Karakaya’nın paneline katıldı.