Kabine toplandı: Masada asgari ücret ve memur zammı var

Kabine toplandı: Masada asgari ücret ve memur zammı var

Öncelikli gündemin ekonomi politikaları olacağı toplantıda asgari ücrete yapılacak ara zam ile emekli ve memur maaşlarına yönelik çalışmalar da masaya yatırılacak.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantının ana gündem maddesi ekonomi olacak. Toplantıda asgari ücrete yapılacak ara zammın ele alınması bekleniyor.

Saat 14.45'te Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde başlayan toplantıda iç ve dış siyasette yaşanan gelişmeler değerlendirilecek.

Ekonomi gündeminde enflasyon ve fahiş fiyatla mücadele için atılacak adımların görüşüleceği toplantıda, kiralardaki fahiş artışa karşı alınacak önlemler, yeni asgari ücret, emekli ve memur maaş zamlarına yönelik çalışmalar masaya yatırılacak.

Yüksek enflasyondan kaynaklanan refah kaybının önlenmesi için asgari ücrete yapılacak zam oranı ve zammın istihdama etkisi ele alınacak. 30 Haziran’da süresi dolacak olan asgari ücrete prim desteğinin uzatılıp uzatılmayacağı da değerlendirilecek.

Temmuz ayında süresi dolacak olan konut kiralarında tavan artış oranı uygulamasının uzatılıp uzatılmayacağı da masadaki konular arasında.

İsveç-Finlandiya-Türkiye daimi ortak mekanizmasının üçüncü toplantısının sonuçları ve Litvanya’daki NATO zirvesinde gündeme gelecek olan İsveç’in üyelik başvurusu kabinede mercek altına alınacak.