İzmir’in dört ilçesinde üç branşta doktor yok

İzmir’in dört ilçesinde üç branşta doktor yok

CHP'li Atila Sertel, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi vermişti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İzmir'in Bayındır, Ödemiş, Kiraz ve Beydağ ilçelerindeki hastanelerde beyin cerrahı, nöroloji ile gastroenteroloji uzmanı olmadığını açıkladı. Söz konusu ilçelerin nüfusu beş yüz bini aşıyor.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, İzmir'in Ödemiş, Bayındır, Kiraz ve Beydağ ilçelerindeki doktor sıkıntısıyla ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yanıtlaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığına soru önergesi vermişti.

Koca, Sertel’in soru önergesine şu yanıtı verdi:

Bayındır Devlet Hastanesi C rolünde 50 yataklı olarak sağlık hizmeti vermekte olup 17 branşta 13 uzman tabip, 14 tabip görev yapmaktadır. Bahse konu hastanenin beyin cerrahisi, nöroloji ile gastroenteroloji branşında uzman tabip kadrosu bulunmamaktadır. Kiraz Devlet Hastanesi D rolünde 30 yataklı olarak sağlık hizmeti vermekte olup 6 branşta 5 uzman tabip, 15 tabip görev yapmaktadır. Bahse konu hastanenin beyin cerrahisi, nöroloji ile gastroenteroloji branşında uzman tabip kadrosu bulunmamaktadır. Beydağ İlçe Devlet Hastanesi E2 rolünde olup 10 yataklı olarak sağlık hizmeti vermekte olup bünyesinde 6 tabip görev yapmaktadır. Bahse konu hastanenin beyin cerrahisi, nöroloji ile gastroenteroloji branşında uzman tabip kadrosu bulunmamaktadır.

Ödemiş Devlet Hastanesi A2 rolünde 300 yataklı olarak sağlık hizmeti vermekte olup 25 branşta 81 uzman tabip, 30 tabip görev yapmaktadır. Bahse konu hastanede beyin cerrahisi ve gastroenteroloji branşında uzman hekim bulunmamakla birlikte nöroloji branşında 2 uzman tabip aktif olarak görev yapmaktadır. İzmir ilinin uzman hekim ihtiyacı, 2022 yılında yapılacak olan devlet hizmeti yükümlülüğü ve açıktan atama kuralarına başvuracak uzman sayısına bağlı olarak tamamlanmaya çalışılacaktır.

‘AMELİYATLAR, RÖNTGEN, MR İÇİN 6 AY, 8 AY SONRASINA GÜN VERİLİYOR’

 

Koca’nın yanıtını değerlendiren Sertel, bu bölgede yaşayan ve kalp krizi geçiren vatandaşların çoğunun İzmir’e sevk edilirken ambulanslarda yaşamını kaybettiğini söyledi.

 

Beş yüz binden fazla kişinin yaşadığı İzmir’in Ödemiş, Bayındır, Kiraz, Beydağ, Selçuk, Tire ve Torbalı ilçelerindeki uzman doktor eksikliğini eleştiren Sertel, “Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’de sağlık sorununun çözüldüğünü her vesile ile övünerek anlatıyor ama Türkiye’de sağlık sorunu giderek büyüyor. İnsanlar doktor bulamıyor, hastalıklarının tedavisi için randevu alamıyor. Ameliyatlar, röntgen, MR için 6 ay, 8 ay sonrasına gün veriliyor” dedi.

DAHA FAZLA