İzmir'de IŞİD operasyonu: 5 tutuklama

İzmir'de IŞİD operasyonu: 5 tutuklama

Operasyonda çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

Radikal İslamcı terör örgütü IŞİD'e yönelik İzmir'de düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alınan 10 kişiden 5'i tutuklandı, 5 kişi adli kontrolle serbest bırakıldı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında IŞİD'e yönelik operasyon düzenlendi. Yapılan soruşturmada Bornova'da bulunan bir mağarada silah, mühimmat ve bomba yapımında kullanılan malzemelerin olduğu tespit edildi. Belirlenen adrese Polis Özel Harekat (PÖH), Bomba İmha, Olay Yeri İnceleme ve Çevik Kuvvet - PAK ekipleriyle birlikte yapılan arama faaliyetinde mağara içine gizlenmiş bir miktar benzin, elektrikli kapsüller, yarım libre jel dinamit lokumu, parça tesiri amacıyla kullanılan vidalar ve somunlar, bomba yapmak amaçlı metal boru, bir tabanca ile bir uzun namlulu silah ele geçirildi.

Operasyon kapsamında 10 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda ise bir tabanca, 2 otomatik av tüfeği, 19 tabanca fişeği, 27 av tüfeği fişeği ile çok sayıda dijital materyal ele geçirildi.

Dün, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen 10 kişinden 5'i tutuklandı. 5 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (DHA)