İYİ Parti’den ‘olağanüstü seçimli kongre’ kararı

İYİ Parti’den ‘olağanüstü seçimli kongre’ kararı

Akşener, üzerlerine düşen sorumluluğu alacaklarını ifade etti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yerel seçimlerin ardından yaptığı ilk açıklamada olağanüstü seçimli kongreye gideceklerini duyurdu. Akşener, “İYİ Parti olarak üzerimize düşen sorumluluğu alacağız. Tam da bu sebeple en kısa sürede seçimli kongremizi düzenleyeceğiz” dedi.

Meral Akşener, 31 Mart seçimlerinin ardından bugün ilk kez açıklamalarda bulundu. İstifa edip etmeyeceği tartışılan Akşener, İYİ Parti’nin olağanüstü seçimli kongreye gideceğini bildirdi.

Akşener, aday olup olmayacağına ilişkin herhangi bir bilgi vermezken, yerel seçimlerden çıkan sonuçlara göre en büyük mesajın iktidar partisine verildiğini kaydetti. Akşener, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a işaret ederek “Kendisini defalarca uyarmıştık. Rahmetli Demirel'in sözlerini hatırlatıp 'tencere her iktidarı sallar' demiştik. Fakat kendisi tüm bu çağrıları geçiştirdi” dedi. 

‘MİLLETİMİZ ALIŞILMIŞ KUTUPLAŞTIRMALARA MECBUR OLMADIĞINI SANDIĞA GİTMEYEREK GÖSTERDİ’

İYİ Parti Lideri Akşener'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Milletimizin iradesiyle seçilen tüm adayları tebrik ediyorum. Seçimlerin Cumhuriyetin onuruna yakışır bir olgunlukla gerçekleşmesini önemli ve kıymetli buluyorum. Demokrasilerde her şey tartışılır ancak tek bir şey tartışılamaz. O da şudur; milletin hür iradesiyle sandığa attığı oy.

Her zaman millet iradesinin üzerinde bir irade olmadığını söyledi. Sonuçlara göre milletimiz 1 il, 23 ilçe ve 7 belde olmak üzere toplam 31 yeri İYİ Parti'ye emanet etti.

Milletimizin iki yumruk arasında sıkıştırılmasından ne kadar yorgun olduğunu bir kez daha gördük. Milletimiz alışılmış kutuplaştırmalara mecbur olmadığını sandığa gitmeyerek gösterdi.

‘EN KISA SÜREDE SEÇİMLİ KONGREMİZİ DÜZENLEYECEĞİZ’

Şüphesiz ki milletimiz bu seçimlerde en büyük mesajını iktidara verdi. Milletimiz ekonomi politikalarına, adaletsizliğe yeter dedi. Milletimiz Erdoğan'a 'artık zorundasın' dedi. Kendisini defalarca uyarmıştık. Demirel'in sözlerini hatırlatıp 'tencere her iktidarı sallar' demiştik. Fakat kendisi tüm bu çağrıları geçiştirdi. Umarım artık çağrıların ardında milletin sesi olduğunu öğrenmiştir. Umarım artık herkesin Cumhurbaşkanı olması gerektiğini öğrenmiştir.

İYİ Parti olarak biz de üzerimize düşen sorumluluğu alacağız. Eleştirimizi yapacağız. Gereken adımları atacağız. Tam da bu sebeple en kısa sürede seçimli kongremizi düzenleyeceğiz."