İYİ Parti: Yerel seçimlere ‘hür ve müstakil’ giriyoruz

İYİ Parti: Yerel seçimlere ‘hür ve müstakil’ giriyoruz

Parti Sözcüsü Zorlu, CHP’nin “işbirliği” önerisinin reddedildiğini açıkladı.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, partisinin Genel İdare Kurulu’nda yapılan görüşmeler sonucunda, Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) “işbirliği” önerisini reddederek 2024 yerel seçimlerine “hür ve müstakil” girme kararı aldıklarını açıkladı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yerel seçimlerde “işbirliği” konusunu görüşmek üzere 30 Kasım günü bir araya gelmişti. İki liderin görüşmesinin ardından yapılan ortak basın toplantısında, Akşener konuyu Genel İdare Kurulu’na götüreceğini açıklarken, Özel ise “Çıkacak her karara saygılıyız” açıklamasında bulunmuştu.

‘YEREL SEÇİMLERE ‘HÜR VE MÜSTAKİL’ GİRECEĞİZ’

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Genel İdare Kurulu toplantısının ardından düzenlediği basın toplantısında, yerel seçimlere “hür ve müstakil” girme kararı aldıklarını açıklayarak şunları söyledi:

“Bu, siyasi tarihimizde çok fazla örneği olmayan bir demokrasi şölenine dönüşmüştür. Mesele bütün yönleriyle irdelenmiş ve yapılan oylama neticesinde Genel İdare Kurulumuz; 2024 yerel seçimlerine ‘hür ve müstakil’ olarak girme kararı almıştır. Unutulmamalıdır ki cesurlar hareketi; ‘zafere giden yolda her yol mübah’ anlayışına bir karşı duruştur. Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki, ülkemizi karanlığa sürükleyen bu muktedir siyasi anlayışın karşısında durmaya, milli mukaddesatımıza milletimizin üçüncü bir yola, alternatif çağrısına da sahip çıkarak yol yürümeye devam edeceğiz.

İYİ Parti olarak 2024 seçimlerine ‘hür ve müstakil’ olarak, yani Genel Başkanımızın ifade ettiği gibi 'özü başımıza' gideceğiz. Seçmenimizin karşısına en doğru adaylarla çıkarak, İYİ Belediyecilik parolası ile milletimize hizmet etme sorumluluğunu onlarla paylaşacağız. Bu kararımızın öncelikle ülkemize, milletimize, İYİ Parti ailesine hayırlar getirmesini diliyorum.”