İTÜ'de 'Erdoğan'ın kararnamesi'ni eleştiren bölümün başkanı görevden alındı

İTÜ'de 'Erdoğan'ın kararnamesi'ni eleştiren bölümün başkanı görevden alındı

Eleştiri içeren bildirinin "izinsiz" yayımlanması gerekçe gösterildi.

Depremlerin ardından yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesini eleştiren bir bildiri yayımlayan İTÜ Şehir ve Bölge Planlama Bölümü hakkında soruşturma açıldı. Bölüm başkanı görevden alındı.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Mimarlık Fakültesi’ne bağlı Şehir ve Bölge Planlama Bölümü, Maraş merkezli depremlerin ardından 28 Mart tarihinde "Türkiye Planlama Okulları Birliği" isimli bir bildiriyi sitesinde yayımladı. Bildiride, "Olağanüstü Hal Kapsamında Yerleşme ve Yapılaşmaya İlişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi", bilim ve mesleki birikimin göz ardı edildiği gerekçesiyle eleştirildi.

Bildirinin ses getirmesinden sonra 31 Mart tarihinde bölümün sitesi, üniversitenin bilgi işlem daire başkanlığı tarafından "hukuki veya teknik şartlar" gereğince gerekçesiyle erişime engellendi. Site yaklaşık 4 saat kapalı kaldı.

Yaşananlar sonrası dün de sosyal medyada Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Başkanı'nın görevden alındığı dile getirildi.

Diken'in aktardığına göre rektörlük, söz konusu bildirinin internet sitesinde "izinsiz bir şekilde" yayımlanmasını gerekçe göstererek soruşturma başlatırken, dekanlık da bu soruşturmaya istinaden bölüm başkanını görevden aldı.