İTÜ yemekhane emekçileri hakkını istiyor

İTÜ yemekhane emekçileri hakkını istiyor

İşverenin dayattığı TİS’e karşı rektörlük önüne yürüyen İTÜ yemekhane emekçileri, haklarını alana kadar direneceğini duyurdu.

İleri Haber

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) yemekhane emekçileri, toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerinden sonuç çıkmayınca rektörlüğe yürüdü. 3 aydır Miksen Mahalli İdareler Kamu İşveren Sendikası’nın (MİK-SEN) dayattığı teklife karşı duran Tez-Koop-İş Sendikası’na bağlı işçiler haklarını eksiksiz almak istiyor.

Rektörlük önünde açıklama yapan işçiler şunları söyledi:

Buradan İTÜ Rektörlüğü’ne sesleniyoruz, yılardır gece gündüz büyük bir özveriyle, emeğiyle, alınteriyle çalışan İTÜ işçileri harcadığı emeğin, döktüğü alın terinin karşılığını eksiksiz almalıdır.

İTÜ Rektörlüğü ve MİK-SEN’i uyarıyoruz. Toplu iş sözleşmesi sürecini baltalamaktan vazgeçin. İTÜ işçilerinin haklarını geciktirmeden verin. Toplu sözleşme masasında hakkımız olan verilmedikçe, sürecin sağlıklı bir şekilde ilerlemesi engellendikçe bizler mücadele irademizi kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz.

‘ÜNİVERSİTE KAMPÜSÜNÜ EYLEM ALANINA ÇEVİRMEKTEN ÇEKİNMEYECEĞİZ’

İTÜ’de üniversite yaşamını on yıllardır birlikte var ettiğimiz öğrencisinden akademisyenine tüm İTÜ bileşenlerinin her zaman olduğu gibi bugün de yanımızda yer alacağını biliyoruz.

Ve buradan bir kez daha ilan ediyoruz:

Tez-Koop-İş üyesi İTÜ işçileri toplu sözleşme masasından emeğinin karşılığını almadan kalkmayacaktır. Tez-Koop-İş üyesi İTÜ işçileri emeğinin karşılığını masada alamazsa sendikalı olmaktan aldığı güçle anayasal haklarını kullanmaktan, üniversite kampüsünü eylem alanına çevirmekten çekinmeyecektir.”

FAZLA MESAİ ÜCRETLERİ DÜŞÜRÜLECEK, HAFTA SONU ÇALIŞMANIN ÖNÜ AÇILACAK

MİK-SEN ise işçilerin taleplerine karşılık sözleşmeye şu maddeleri koydu:

“- Fazla mesai ücretlerinin %100'den %70'e düşürülmesi

- Resmi tatil mesailerinin 3'ten 2'ye düşürülmesi

- Hafta sonu çalışmanın önünün açılmak istenmesi

- Kampüsler arası yer değişikliğinin işveren yetkisinde olması

- İşverenin haftalık 40 saat, günlük ise 8 saat olan çalışma sürelerini ve dinlenme saatlerini keyfi şekilde belirlemesi”