İTÜ mezunu Okan Bayram, kampüste intihar etti

İTÜ mezunu Okan Bayram, kampüste intihar etti

Bayram’ın kampüste yer alan bir kahve dükkanında çalıştığı öğrenildi.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uzay Mühendisliği mezunu Okan Bayram, üniversitenin Ayazağa Kampüsü’nde yaşamına son verdi. Bayram’ın intiharına ilişkin konuşan İTÜ Meteoroloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, “Sevdiğimiz bir öğrenciydi. Hayat şartları öğrencileri okurken çalışmaya zorluyor” ifadelerini kullandı.

İTÜ Uzay Mühendisliği bölümünden mezun olan Okan Bayram, Ayazağa Kampüsü’nde bulunan inşaat halindeki bir binadan atlayarak yaşamına son verdi.

Uzay Mühendisliği mezunu olan Bayram’ın, İTÜ 1773 Kahve Satış Mekanı’nda çalıştığı öğrenildi.  

İTÜ yönetimi, Bayram'ın ölümüyle ilgili sosyal medya hesaplarından açıklama yaptı. Öğrencilerin tepkileri sonucu yaşananlara dair açıklama yapan İTÜ yönetiminin açıklamasında, "Olayla ilgili soruşturmayı yakından takip ediyoruz" denildi.

Üniversitenin açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“Uzay Mühendisliği Bölümü eski öğrencimiz Okan Bayram vefat etmiştir. İTÜ Ailesi olarak öğrencimize Allah'tan rahmet, ailesi ve tüm yakınlarına başsağlığı dileriz. Olayla ilgili soruşturmayı yakından takip ediyoruz.”

‘BAŞARI DEĞİL İHTİYAÇ BURSU LAZIM’

İTÜ Meteoroloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, konuya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Okay Bayram’ın mezun statüsünde olmadığını ifade ederek şunları kaydetti:

“Mezun iş bulamadı diye bizi karalamaya çalışan tipler var. Sevdiğimiz bir öğrenciydi. Hayat şartları öğrencileri okurken çalışmaya zorluyor, başarılı olmayınca bunalıma giriyor gençler. Bu yüzden başarı değil ihtiyaç bursu lazım. Buradaki esas mesele yüksek puanla gelen bir öğrencinin çalışmak zorunda kalıp mezun olamamasıdır. Bunu vurgulamak istedim. Niyet okuyucu çok bilmişler vıdı vıdı. Ülkemizde başarıyı ödüllendirme burs verme anlayışı ihtiyaç bursuna dönüşmeli.”