İstismara 'iftira' diyen okul müdürünün soruşturması tamamlanmadı

İstismara 'iftira' diyen okul müdürünün soruşturması tamamlanmadı

Cafer Koçyiğit hakkında soruşturma başlatıldığı açıklanmıştı.

Hiranur Vakfı'ndaki çocuk istismarı haberlerini hedef alan İstanbul Cağaloğlu Anadolu Lisesi Müdürü Cafer Koçyiğit hakkındaki soruşturma geride kalan 4 aya rağmen tamamlanmazken, veliler endişeli olduklarını dile getirerek açıklama yaptı.

İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızını 6 yaşındayken "evlendirmesine" ilişkin haberlere yönelik paylaşımda bulunan, istismarı haberleştiren gazetecileri ise "iftiracılıkla" suçlayan Cağaloğlu Anadolu Lisesi'nin müdürü Cafet Koçyiğiy hakkında 4 aydır süren soruşturma tamamlanmadı.

'OKULUMUZ KARANLIĞA SÜRÜKLENİYOR'

BirGün'den Berkay Sağol'un haberine göre veliler tarafından yapılan açıklamada, okulda sismetatik hale gelen sorunlara işaret edilerek, "Okulumuz, Türkiye’nin köklü ve gelenekleri olan bir okul. Fakat proje okul olduktan sonra göreve başlayan müdür Necati Yener ile birlikte okulumuz en karanlık günlerini yaşayacağı döneme girmiştir. Veliler ve öğrenciler arasında yarattığı ayrımcılık, düşen okul başarısı, sıklıkla değişen öğretmenler nedeniyle okulumuz karanlıklara sürüklenmeye başlamıştır" denildi.

Ardından, Hiranur Vakfı'na destek veren Cafer Koçyiğit dönemine vurgu yapılarak, "Şu anki okul müdürü Cafer Koçyiğit de bir yıldır okulumuzda görev yapmaktadır. Gelişen olaylar kovulan müdürün izinden gittiğini açıkça göstermiştir. Örneğin öğrencilerin kıyafetlerine takmış ve disipline vermekle tehdit etmiştir" ifadeleri kullanıldı.

'BAKANLIK SORUŞTURMA BAŞLATTI AMA GÖREVDE KALMAYA DEVAM ETTİ'

Koçyiğit'in istismarı yok sayan açıklaması da hatırlatılan açıklamada, "6 yaşındaki küçük kızımıza yapılan istismarı önce savunmuş, daha sonrasında da bir ayet paylaşarak bu olayı lanetleyen herkesi ve özellikle biz velileri ‘imansız’ olarak yaftalamıştır. Gelen tepkiler sonucunda da hemen silmek zorunda kalmıştır. Bakanlık soruşturma başlattı ama müdür görevinde kalmaya devam etti. Bizim okulumuz kız pansiyonu olan bir okul. Hepimizi bir tedirginlik aldı tabii ki. Veliler olarak tedirginiz. Böyle bir olayı savunan adamın eğitimle bir işi olamaz. Uzun süredir bekliyoruz halen görevden alınmadı. Çocuklarımızın bir dönemini daha heba etmek istemiyoruz. Artık çocuklarımızın dilinden anlayan, vizyoner ve liyakat sahibi bir idareci ve yönetim kadrosu istiyoruz" sözleri ile talepler de dile getirildi.

NE OMUŞTU?

İstanbul Cağaloğlu Anadolu Lisesi Müdürü Cafer Koçyiğit, İsmailağa Cemaatine bağlı Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in 6 yaşındaki kızını 29 yaşındaki müridi Kadir İstekli ile evlendirmesinin ve kız çocuğunun sistematik bir şekilde istismara maruz bırakılmasının ortaya çıkmasının ardından sosyal medya hesabından istismara tepki gösterenleri hedef almıştı.               

Koçyiğit, Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda 6 yaşındaki kız çocuğunun tarikatlar eliyle istismara maruz bırakılmasına tepki gösterenlerin ve olayı haberleştiren gazetecilerin "karalama" çalışmasını yaptığını öne sürmüştü. 

İleri Haber'in paylaşımlar sonrası ulaştığı Koçyiğit, soruları, devlet memuru olduğu ve  yetkisinin olmadığı gerekçesiyle yanıtlamamıştı.