İstiklal Caddesi’ndeki bombalı saldırı davasında 6 tahliye

İstiklal Caddesi’ndeki bombalı saldırı davasında 6 tahliye

Davanın 25 Eylül’de görülen duruşmasında tutuklu sanıklardan 3’ü daha tahliye edilmişti.

İstanbul İstiklal Caddesi’nde 6 kişinin yaşamını yitirdiği 99 kişinin ise yaralandığı bombalı saldırıya ilişkin davada yargılanan 36 sanıktan Mahmud Haso, Hadice Alkurdia, Salih Carkes, Hadir Carkes, Yasir Al Korali ve suça sürüklenen çocuk A.E., tutuklulukta kaldıkları süre gerekçesiyle tahliye edildi.

İstiklal Caddesi'nde 13 Kasım 2022 tarihinde düzenlenen bombalı saldırıya ilişkin davanın duruşması bugün İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya, aralarında bombayı bırakan Ahlam Albashır'ın da bulunduğu 12 tutuklu sanık ve avukatları katılırken, bir kısım tutuklu sanıklar ise Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı.

6 TUTUKLU SANIK TAHLİYE EDİLDİ

Duruşmada söz verilen tutuklu sanıklar tahliyelerini talep etti. Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Yasir Al Korali, Mahmud Haso, Hatice el-Kurdi, Salih Carkes, Hadir Carkes ve suça sürüklenen çocuk A.E'nin tutuklu kaldıkları süre ve suç vasfının değişme ihtimalini göz önünde bulundurarak tahliyelerine karar verdi.

Sanıklar hakkında yurt dışı çıkış yasağı koyan mahkeme heyeti, diğer tutuklu sanıkların ise bu hallerinin devamına hükmetti. Heyet, dosyanın mütalaasını hazırlamak üzere cumhuriyet savcısına gönderilmesine karar vererek heyet duruşmayı erteledi.