İstanbul’da kiliseye silahlı saldırı: Bir kişi yaşamını yitirdi

İstanbul’da kiliseye silahlı saldırı: Bir kişi yaşamını yitirdi

Sarıyer’de bulunan Santa Maria Kilisesi’ne silahlı saldırı düzenlendi.

İstanbul Sarıyer’de bulunan Santa Maria Kilisesi’ndeki pazar ayinine maskeli iki kişi tarafından silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda bir kişi yaşamını yitirdi.

Sarıyer Büyükdere’deki Santa Maria Kilisesi’nde düzenlenen pazar ayinine, henüz kimlikleri tespit edilemeyen maskeli iki kişi tarafından silahlı saldırı düzenlendi. 

Pazar günü düzenlenen ayin sırasında kilisede bulunanların üzerine ateş açıldığı bildirilirken, bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi.

Saldırıda ayine katılanlar arasında bulunan C.T. isimli yurttaş yaşamını yitirdi. Emniyet güçleri, saldırganları yakalamak için çalışma başlattı.

YERLİKAYA: SALDIRGANLARI YAKALAMAK İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATILDI

Saldırıya ilişkin açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kilisede saldırıya uğrayan C.T.’nin yaşamını yitirdiğini kaydederek şunları söyledi: 

“Bugün Saat 11.40 sıralarında Sarıyer Büyükdere Mahallesinde bulunan Santa Maria Kilisesi'ndeki ayin sırasında, ayine katılanlar içinde bulunan C.T. maskeli 2 kişi tarafından silahlı saldırıya uğramış ve maalesef hayatını kaybetmiştir. Konuyla ilgi geniş çaplı soruşturma ve saldırganları yakalamak için çalışmalar başlatılmıştır. Bu alçak saldırıyı şiddetle kınıyoruz.”

Saldırıya ilişkin açıklama yapan İstanbul Valisi Davul Gül ise “Hepimizin başı sağ olsun. 52 yaşında bir vatandaşımız hayatını kaybetti. Polisimizin savcılığımızın araştırması devam ediyor. Yaralı yok, tek bir kişiye saldırı olmuş” ifadelerini kullandı.

İMAMOĞLU: HUZURUMUZU BOZMAYA ÇALIŞANLARA İZİN VERMEYECEĞİZ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da saldırının ardından sosyal medya platformu X'te bir paylaşım yaptı.

İmamoğlu, “Sarıyer’deki Santa Maria Kilisesi'nde yapılan pazar ayinine yönelik silahlı saldırıyı kınıyorum. Hayatını kaybeden C.T’ye Allah’tan rahmet, yaralılara şifa diliyorum. Şehrimizin inanç mekanlarına saldırarak birliğimizi ve huzurumuzu bozmaya çalışanlara asla izin vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı. 

YILMAZ TUNÇ: SORUŞTURMA ÇOK YÖNLÜ SÜRDÜRÜLMEKTEDİR

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada çok yönlü bir soruşturma sürdürüldüğünü belirtti. 

Tunç, şunları söyledi:

“İstanbul Sarıyer’de Santa Maria kilisesinde ayin sırasında maskeli iki kişinin gerçekleştirdiği silahlı saldırıyı şiddetle kınıyorum. Bir kişinin hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmış olup, olayın aydınlatılması için bir Başsavcı Vekili ve iki Cumhuriyet Savcısı görevlendirilmiştir. Saldırıyı gerçekleştiren şüphelilerin tespiti ve yakalanması için çalışmalar devam etmektedir. Soruşturma çok yönlü ve titizlikle sürdürülmektedir.”