İstanbul'da kar yağışı başladı

İstanbul'da kar yağışı başladı

İmamoğlu, birçok noktada önlem alındığını açıkladı.

İstanbul'un Anadolu Yakası'nda kar yağışı başladı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da yaptığı açıklamada, kent genelinde birçok noktada önlem alındığını belirtti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarılarının ardından Trakya üzerinden İstanbul'a giriş yapan kar yağışı, Anadolu yakasında etkisini göstermeye başladı. Kar yağışı Kartal'da Aydos Ormanı'nda yoğunlaşırken, ilerleyen saatlerde etkisini artırması bekleniyor.

İMAMOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu da bugün Afet Koordinasyon Merkezi'nde (AKOM) yaptığı açıklamada, "İstanbul'un her köşesinde farklı görev tanımlarıyla işimizin başında olacağız. Metrobüs yolunda özel kar küreme araçları aralıksız görev yapacak. Aynı zamanda metro istasyonlarımızda da arkadaşlarımız 40 noktada kumanya ve mobil dağıtımla vatandaşlarımıza destek olacak. 9 metro istasyonunda da çay ikramımız olacak" dedi.

598 müdahale noktasında ekiplerin hazır beklediğini kaydeden İmamoğlu, "Özellikle tuzlama ile ilgili çalışmalarla tedbirin önden alındığını söyleyeyim. Çatı uçmaları ve ağaç devrilmeleri yaşanabiliyor. Bu konuda tedbirler alınmalı. İstanbul'un kırsalında da hazırlıklıyız. 168 kar küreme özellikli traktörler köy yolarında çalışacak. Buzlanma erken uyarı sistemimizle beraber olası bir durumda arkadaşlarımız o noktalara müdahale edecek. 700 evsiz misafirimiz var konaklama alanlarına taşıdığımız. Onların barınma ve giyim kuşam gibi ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Sokaklarda diğer canlıları da unutmuyoruz. Günlük 2 ton kuru mamayla sokak hayvanlarını besliyor olacağız" ifadelerini kullandı.

 

DAHA FAZLA