İstanbul’da akaryakıt tankerinde patlama: 2 kişi yaşamını yitirdi

İstanbul’da akaryakıt tankerinde patlama: 2 kişi yaşamını yitirdi

Ataşehir’de meydana gelen olayda 2 kişi de yaralandı.

İstanbul’un Ataşehir ilçesinde bulunan bir dinlenme tesisinde park halindeki bir akaryakıt tankerinde kaynak yapımı sırasında patlama meydana geldi. Patlamada ağır yaralanan Selçuk Boynukısa ve Şemsettin Beken yaşamını yitirdi.

Ataşehir’e bağlı Ferhatpaşa Mahallesi Samandıra Caddesi’ndeki dinlenme tesisinde bulunan, depo olarak kullanılan akaryakıt tankerinde 4 kişilik ekibin yaptığı tamir ve kesim işlemleri sırasında yaşanan patlamanın ardından yangın çıktı.

İhbar üzerine bölgeye 112 Acil Sağlık, itfaiye, polis ve AFAD ekipleri sevk edildi.

2 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Tamir ekibinde yer alan Selçuk Boynukısa’nın cansız bedeni, patlamanın ardından sağlık ekipleri tarafından tankerin 3 metre ilerisinde bulundu. Yaralanan 3 kişi ise yapılan ilk müdahalelerinin ardından çevredeki hastanelere kaldırıldı.

Durumu ağır olan Şemsettin Beken kaldırıldığı Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaşamını yitirirken, hafif yaralanan 2 kişiye de ayakta müdahalede bulunuldu.

İSTANBUL VALİLİĞİ: SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

İstanbul Valiliği, yangına ilişkin yaptığı açıklamada, “İlk belirlemelere göre olayın, tesis içerisinde park halinde bulunan ve depo olarak kullanılan akaryakıt tankerine dış kaynak çalışması sırasında meydana gelen patlamadan kaynaklandığı değerlendirilmektedir. Olayla ilgili soruşturma devam etmektedir” ifadelerine yer verdi.