İstanbul ve Ankara’da eğitime kar engeli

İstanbul ve Ankara’da eğitime kar engeli

İstanbul ve Ankara’nın yanı sıra en az 19 ilde eğitime ara verildi.

İstanbul ve Ankara'da olumsuz hava koşulları nedeniyle yarın eğitime ara verildiği bildirildi.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, kar yağışı nedeniyle kentte eğitime bir gün ara verildiğini duyurdu. Yerlikaya, sosyal medyadan yaptığı açıklamada "20.00’de Meteoroloji Bölge Müdürlüğümüzün paylaştığı verilere göre ilimizde beklenen kötü hava koşulları nedeniyle temel eğitim ve ortaöğretim kurumlarımızdaki eğitime 6 Şubat Pazartesi günü bir (1) gün süreyle ara verilmiştir." dedi.

Açıklamada kamu kurum ve kuruluşlarında görevli engelli, malul ve hamile personelin; herhangi bir talebe ve ayrıca bir işleme gerek kalmaksızın idari izinli sayıldığı belirtildi.

ANKARA VALİLİĞİ: EĞİTİME BİR GÜN ARA VERİLDİ

Ankara Valiliği tarafından yapılan açıklamada "Son meteorolojik değerlendirmelere göre, İlimizde yarın sabah saatlerinde kuvvetli buzlanma, öğlen saatlerinden itibaren de yoğun yağış beklendiğinden ilk, orta, lise ve okul öncesi eğitim kurumlarında 06 Şubat Pazartesi günü eğitime 1 gün ara verilmiştir. Hamile ve engelli personelimiz ile 10 yaş ve daha küçük yaşta çocuk sahibi kadın personelimiz idari izinli sayılacaktır." denildi.

EN AZ 19 İLDE DAHA EĞİTİME ARA VERİLDİ

Öte yandan Kırşehir, Yozgat, Burdur, Erzurum, Kütahya, Nevşehir, Giresun, Niğde, Isparta, Kayseri, Karaman, Bayburt, Hakkari, Maraş, Dersim, Malatya, Sivas, Adıyaman, Antep, Diyarbakır, Urfa, Afyonkarahisar ile Adana'nın Aladağ, Saimbeyli, Tufanbeyli ve Feke ilçeleri, Batman'ın Gercüş ilçesi, Muğla'nın Kavaklıdere ilçesi, Bitlis kent merkezi, Tatvan, Güroymak, Hizan ve Mutki ilçelerinde okullar 1 günlüğüne tatil edildi. Konya'da kent merkezi ile 17 ilçede okullar bir gün, Derebucak ilçesinde ise 2 gün tatil edildi.

DAHA FAZLA