Intex Pena Tekstil'te hak gasbı: İşçiler dava açtı!

Intex Pena Tekstil'te hak gasbı: İşçiler dava açtı!

İşçiler dün Soma Adliyesi’nde toplu şekilde şirkete dava açtı.

Eski adıyla Soma Tekstil, yeni adıyla Intex Pena Tekstil’de sigortaları eksik yatırılan, maaşları ödenmeyen, mesai ücretleri verilmeyen ve izinlerini tam kullanamayan işçiler şirketi dava etti. Adliye önünde yapılan açıklamada, “Emek kutsaldır, ailemizden çaldığımız vaktimizi kimseye yedirmeyiz” denildi.

Manisa’da eski adı Soma Tekstil, yeni adı olan Intex Pena Tekstil’de işçilerin maaşları aylarca ödenmezken, sigortaları da eksik yatırıldı. Mesai ücretlerinin verilmemesi, izin hakkının tam kullandırılmaması gibi hak gasplarının da olduğu fabrikada işçiler, işten çıktı.

Bunun üzerine işçiler dün Soma Adliyesi’nde toplu şekilde şirkete dava açtı.

‘AYLARCA MAAŞLARIMIZ ÖDENMEDİ’

Adliye önünde yapılan basın açıklamasında işçiler maruz kaldıklarını şu şekilde anlattı:

Eski adıyla Soma Tekstil, yeni adıyla Intex Pena Tekstil şirketi aylarca maaşımızı ödemedi. Sadece maaşlar değil fazla mesailer, bayram tatili çalışmaları ve hafta sonu çalışmalarının da parasını vermiyorlardı. Çok da kötü muamele görüyorduk. Onlarca, yüzlerce kişi çalışıyordu şirkette ve hemen herkes bu vaziyette.

‘YOKSULLUĞUMUZDAN FAYDALANIP HAKKIMIZA GÖZ DİKTİLER’

En son 45-50 kişi avukatlara müracaat ettik. Başkaları da müracaat etti bu şekilde. Çoğumuzu arabuluculukta alacağımızın çok çok azına üç kuruşa razı etmeye çalıştılar. Söz verdikleri günlerde o üç kuruş parayı bile ödemediler. Tüm arkadaşlarımızı teker teker arayıp kandırmaya çalıştılar. Arkadaşlarımız paraya ihtiyacı olduğundan alacaklarının çoğunu bırakıp anlaşmak zorunda kaldı. Yoksulluğumuzdan ve çaresizliğimizden faydalanıp hakkımıza göz diktiler. Bize ödemedikleri paraların toplamının faiziyle bile kaç aile geçinir. Helal etmiyoruz.

TÜM İŞÇİLERE ÇAĞRI

Bizler bu bozuk düzene ses çıkartmazsak ve bu tip patronlara karşı hakkımızı savunmazsak bu düzen böyle sürüp gider. O yüzden tüm işçi arkadaşlarımızı bilinçli olmaya ve haklarını yiyen patronlara karşı birlik olup haklarını sonuna kadar aramaya davet ediyoruz. Emek kutsaldır, ailemizden çaldığımız vaktimizi kimseye yedirmeyiz!