İmamoğlu’ndan, Murat Kurum’u destekleyen Tansu Çiller’e yanıt

İmamoğlu’ndan, Murat Kurum’u destekleyen Tansu Çiller’e yanıt

Tansu Çiller, yerel seçimlerde Murat Kurum’u desteklediğini açıklamıştı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, yerel seçimde AKP’nin İBB adayı Murat Kurum’u destekleyeceğini açıklayan eski Başbakan Tansu Çiller’e, “Kendisine ait 13 bin metrekare araziye ballı börek bir imar çıkarttığı için destekliyor” sözleriyle yanıt verdi.

Eski başbakan ve Doğru Yol Partisi (DYP) Genel Başkanı Tansu Çiller, 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde AKP’nin İBB Başkan Adayı Murat Kurum’u desteklediğini açıklayarak “İstanbul bu heyecanı arıyordu” ifadelerini kullanmıştı.

‘KENDİSİNE AİT 13 BİN METREKARE ARAZİYE İMAR ÇIKARTTIĞI İÇİN DESTEKLİYOR’

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Çekmeköy Halk Buluşması’nda yaptığı açıklamalarda Çiller’in AKP’ye destek açıklamasına yanıt verdi.

İmamoğlu, “Kendisi ekonomiyi perişan etmekte maharetlidir. Aynı bugünkü gibi üç haneli enflasyonları, yüksek faizleri bize 90'lı yılların ortasında yaşatmış birisidir. Hanımefendi 'Desteğim sayın Kurum'a demiş. Kentsel dönüşümü çözermiş! Onun niçin desteklediğini ben biliyorum. Kendisine ait 13 bin metrekare araziye ballı börek bir imar çıkarttığı için destekliyor” diye konuştu.

‘İMARI İPTAL ETTİK, BANA NİYE DESTEK VERSİN’

Ekrem İmamoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

“Sarıyer'de şahsına ait 13 bin metrekarelik araziye ısrarla imar çıkarttı, biz ısrarla dava açtık ve iptal ettik. Bana niye destek versin! Destek vereceği yeri biliyor. O rant kazanmasına sebep olmuş, ben de milletime rant kazanmak için çalışıyorum. Aradaki fark bu.”