İmamoğlu’ndan Kurum’a ‘Gazze’ eleştirisi

İmamoğlu’ndan Kurum’a ‘Gazze’ eleştirisi

Ekrem İmamoğlu, Zeytinburnu’nda düzenlenen halk buluşmasında konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Zeytinburnu Adalet Meydanı’nda düzenlenen halk buluşmasında, AKP’nin İBB Adayı Murat Kurum’un “31 Mart'ta Gazze'deki mazlumlar sevinecek” sözlerini eleştirerek “Acemi adayın dengesi o kadar bozuk ki, farkında olmadan Erdoğan’ı eleştiriyor” ifadelerini kullandı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP Zeytinburnu İlçe Belediye Başkanı adayı Onur Soytürk, Zeytinburnu Adalet Meydanı’nda düzenlenen halk buluşmasına katıldı.

‘KANAL İSTANBUL’U YAPTIRMADIK, YAPTIRMAYACAĞIZ’

Halk buluşmasında yaptığı konuşmada, “31 Mart'ta Gazze'deki mazlumlar sevinecek” açıklamalarıyla tepki çeken AKP’nin İBB Adayı Murat Kurum’u eleştiren İmamoğlu’nun açıklamalarından şu ifadeler öne çıktı:

“Allah'ın izniyle yaptırmadık, yaptırmayacağız ‘Kanal İstanbul'u. Bu milletin geleceğini çalamayacaklar. Bu memleketin topraklarını bu milletten alamayacaklar. İşte o felaket projesi Kanal İstanbul için bağıra bağıra hatırlayın televizyondaki röportajlarını ya-pa-ca-ğız öyle diyorlardı hatırlayın. Şimdi de ne diyor? Hatta ona soru soran, gazetecilere de fırça atıyor. Neden devamlı bana bunu soruyorsunuz diyor.

‘KEŞKE MEMLEKETİN EKONOMİSİ İYİ OLSAYDI DA BU KADAR SOSYAL YARDIM VERMESEYDİK’

Az önce gelişimde orada parti binası dediler tepedeydiler. Onlara selam verecektim burada. İçeri gittiler ama eminim camın arkasından beni dinliyorlar şu anda. Sanıyorlar ki Ekrem İmamoğlu, bunları anlamıyorlar. Bana kızgın bakıyorlar. Niye? Bu yalan ifadeleri dinledikleri için bu yalan konuşmalara, bu yalancıları dinledikleri için. Yahu şu 12-13 kanal var ya bizim parayla bile, paramızla bile reklamımızı almıyor. Senin benim paramla yayın yapan TRT bile reklamımızı almıyor. O yöneticiler,  ne yapıyor biliyor musunuz? 86 milyonun kul hakkını yiyorlar. Zehir zıkkım olsun onlara. Bakın o yöneticilere kul hakkı yiyorlar, kul hakkı. Sanıyorlar ki bu millet bu ucuz numaraları yutacak, yutmaz. İşte onun için inançları mesele edip, neymiş Esenyurt düşerse Mekke düşermiş. Ne oldu? Esenyurt'u da kazandık. Mekke'de, Esenyurt'ta düştü mü? Düşmedi. Her şey yerinde kardeşim. Aynı neye benziyor biliyor musunuz? Ne dediler Ekrem İmamoğlu gelirse sosyal yardımlarınızı kesecek, yahu altı katına çıkarttık Şunu söyleyeyim. Keşke bu memleketin ekonomisi çok iyi olsaydı da bu millete bu kadar sosyal yardım vermeseydik ama ekonomiyi batırdınız. 

‘ACEMİ ADAYIN DENGESİ O KADAR BOZUK Kİ FARKINDA OLMADAN ERDOĞAN’I ELEŞTİRİYOR’

Bu Mekke, Esenyurt meselesini alet ettiler ya o zaman, sanki işe yaramış gibi bu acemi aday, dayanamadı dün bir laf yetiştirdi. 31 Mart'ta Gazze'deki mazlumlar sevinecek. İBB'yi o kazanırsa Gazze'ye yardım edeceğim demiş. Şimdi neresinden tutarsan eline geliyor. Bir, ey Allah'ın adamı ne diyeyim sana? Allah seni ailene bağışlasın git ailenle yaşa. Ama bu şehri sen bilmiyorsun bu şehrin insanı ne hiç bilmiyorsun. Ben bundan ne anlarım biliyor musun? Aslında farkında değil. Hükümeti eleştiriyor burada yani koca Türkiye Cumhuriyeti gazeteye yardım edemedi. O gelince edecekmiş o gelince. Acemi adayın dengesi o kadar bozuk ki, farkında olmadan Erdoğan’ı eleştiriyor, aramızda kalsın. Sayın Cumhurbaşkanı’na diyor ki Gazze'ye yardım et bak sen etmedin ben gelirsem ben edeceğim diyor. İBB başkan olursam yardım edeceğim diyor. Bak daha yeni başladık kavga etmeyin. Yan yana afişleriniz var. Sonra makası alıp kesmeye başlarlar. Sayın Erdoğan'ın sağı solu belli olmaz. Resimlerinden bir gün sonra seni pat diye çıkarıverir ha. Tek kendi resimleriyle seçime girer İstanbul'da. Öyle yapar mı? Yapar vallahi yapar. Ben zaten bekliyorum. Bir hafta bilemedin iki hafta sonra meydanlarda. Dayanamayacak gene dayanamayacak. Keşke memleketin gerçek sorunlarına eğilse. Ama hani bir laf vardır ya boynunu eğri demişler nerem doğru ki demiş. Şimdi bunların işi böyle. Ben bunlara boşuna su kaynattı demiyorum. Boşuna kayış attılar demiyorum. Vallahi Allah yardımcıları olsun.

KURUM’A ÇAĞRI: ‘GEL İSTANBULLULARIN YARDIMLARINI HEP BERABER GAZZE'YE YOLLAYALIM’

Bu zor zamanlarda emeklilerimizin yüzünün gülmediği zamanlarda sıkıntılarını had safhada olduğu zamanlarda enflasyonun tavan yaptığı zamanlarda Allah razı olsun İstanbul'da yüzümüzü güldüren bir acemi aday var yüzümüzü biraz güldürdü. Yardım konuları hassas konulardır. İstismar konuları değildir. Bu kardeşimiz bu işlerin reklamını yapmadı, yapmaz. Ama madem bu konuyu açtı, söyleyeceğim. Yakın çevremizdeki her savaştaki mazlum insanların yanında olmayı, kendi namıma değil, İstanbul halkı adına esirgemedik, bu memleketin ve bu şehrin yönetimi olarak her zaman yanlarında olduk, olmaya devam ediyoruz.  Rusya, Ukrayna Savaşı ardından, bu süreç içerisinde belediyemiz olarak özellikle Odessa'ya ve Odessa kentine ve de göç etmiş Ukraynalı insanları farklı ülkelerde, şehirlerde çocuklarına özellikle kadınlara dönük yardımları sizler adına yolladık, helali hoş olsun. Bu memleket insanı adına. İsrail'in insanlık dışı Gazze saldırısı başlayınca hemen yönetici ekibimizle o gün oturduk. İBB Meclisi'ne önergemizi verdik. Gazze yardımı için karar çıkarttık. Bölgeye yardım ulaştırılması zor şartlarda oluyor. Onun için bu süreci bir tek ülkemiz adına da AFAD planlıyor. AFAD'la beraber bu süreci bekledik, sonuçta izin çıktı, hazırlıklarımızı bitirdik iki gün sonra bu milletimiz adına yardımlarınız Gazze'ye gidiyor Buradan Sayın adaya yeni bir davette bulunuyorum. Bu davet işi olunca başı dönüyor ama 5 Mart Salı günü. Yani iki gün sonra, üç gün sonra sabah 11,30 seni Sultangazi'deki tesislerimize lojistik sahaya davet ediyorum, gel orada beraber İstanbulluların yardımlarını hep beraber Gazze'ye yollayalım. Çekinme gel biz sana benzemeyiz. Davetimiz de asildir Misafir perverliğinizde asildir. Senin gibi misafire kaba saba sözler etmeyiz, ettirmeyiz. Gel birlikte Gazze'ye, el ele yardımları İstanbul halkı adına uğurlayalım.”