İlkokulda çocukları taciz eden erkek serbest bırakıldı: ‘Bir kereden çok şey olur’

İlkokulda çocukları taciz eden erkek serbest bırakıldı: ‘Bir kereden çok şey olur’

Kız öğrencileri taciz ettiği iddia edilen şahsın serbest bırakılmasına karşı veliler İzmir MEM önünde eylem yaptı.

İleri Haber

İzmir’in Konak ilçesinde bulunan Alsancak Melih Özakat İlkokulu’nda iddiaya göre bir erkeğin, gizlice kızlar tuvaletine girerek 2 kız öğrenciyi taciz etmesi ve salıverilmesinin ardından Konak Melih Özakat İlkokulu ve Salih İşgören İlkokulu velileri, İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü önünde eylem yaptı.

İzmir’in Konak ilçesinde bulunan Alsancak Melih Özakat İlkokulu’nda iddiaya göre yabancı uyruklu bir erkek, hiçbir engele takılmadan binaya girerek kız öğrencilerin kullandığı tuvalete saklandı. Teneffüs saatinde saklandığı yerden çıkarak, öğrencilerin yanına giden şahıs, bir öğrenciye fiziksel temas ederek istismarda bulundu.

Gözaltına alınan ve velilerin şikayetçi olduğu şahıs, savcılığın ardından “tutuklama” talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkeme şahsı adli kontrol şartıyla serbest bıraktı.

Şahsın serbest bırakılmasına karşı, Konak Melih Özakat İlkokulu ve Salih İşgören İlkokulu velilerinin çağrısıyla, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde eylem yapıldı.

‘EN BÜYÜK SEBEP GÜVENLİK ZAFİYETİ’

Veliler adına İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü önünde açıklamayı okuyan Esra Karasu, şu sözlere yer verdi:

“Nitekim 25 Eylül 2023 tarihinde bilgisayar tamiri için gelen şahıs, kimlik sorulmadan denetlenmeden, güvenlik tarafından içeriye alınmış. Kişiyi çağıran görevli tarafından refakat edilmeden okul içine girmiş ve 2 kız çocuğumuza tacizde bulunmuştur. Ve aileler suç duyurusunda bulundu. Çıkarılan mahkemelerde incelenen kamera kayıtlarında suça ilişkin kuvvetli somut delillerin olduğu görülerek savcı tutuklama talebinde bulunmuştur. Fakat nöbetçi hakim bu kuvvetli somut delillere karşın şahsın tutuklanmasının ölçülü olmayacağına karar vererek şahsı denetimli serbestlik vererek salıvermiştir.

Bu somut delillere karşın hakimin nasıl salıverdiğini anlamış değiliz. Eli kolu serbest şekilde ortalıkta dolanan bu şahıs hem bizim çocuklarımız hem de dışarıdaki diğer çocuklar için tehdit oluşturmaktadır. Biz anne babalar, son derece kaygılı ve güvensiz hissetmekteyiz. Bu şahsın tutuklu olarak yargılanması için de gerekli tüm itirazları yapacağız. Bu talihsiz duruma gelinmesindeki en büyük sebep maalesef ki yukarı da belirttiğimiz gibi güvenlik zafiyeti konularıdır.

‘İZMİR MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNÜ UYARIYORUZ’

Biz veliler olarak çocuklarımızın güvenli bir ortamda eğitimlerine devam etme hakkını talep etmekteyiz. Çocuklarımıza fiziken bakımları yapılmış eğitim-öğretime hazır okullarda güvenli ve korunaklı ortamlarda eğitim alacakları koşulları sağlamak İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün görevidir. Bu nedenle İzmir Milli Eğitim Müdürlüğünü uyarıyoruz ve gerekli önlemleri alması konusunda görevini yapmaya davet ediyoruz. Biz veliler bu koşullar sağlanana kadar, karşımızda bu bilinçte ve liyakatte sorumlular görene kadar çocuklarımız için mücadele edeceğiz.

Bir kereden çok şey olur ve bizler bugün bu okulda bunu tekrar gördük ve hatırladık.”

DAHA FAZLA