İddia: Soylu 3 milyon dolara gizlice villa aldı

İddia: Soylu 3 milyon dolara gizlice villa aldı

Soylu'nun seçimlerden önce adını kullanmadan Çekmeköy'den 3 milyon dolara yakın bir fiyatla villa aldığı iddia edildi.

AKP İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu'nun İçişleri Bakanı olduğu dönemde 3 milyon dolara kendi ismini kullanmadan Çekmeköy'den bir villa aldığı iddia edildi. Soylu, iddialar karşısında sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak evi oğlunun aldığını ve bu haberin ardından artık orada oturmayacağını söyledi.

Halk TV'den Seyhan Avşar'ın haberine göre Soylu, satın aldığı villanın tapusunu kendi üstüne yaptırmadı. Soylu'ya komşu olmak için gözden çıkarılması gereken meblağın ise 3 milyon 500 bin dolar olduğu aktarıldı. Soylu’nun bakanlık koltuğunda oturduğu sırada Maya İnşaat tarafından inşa edilen Mayavera projesinden aldığı villa için ödediği paranın ise 3 milyon dolar olduğu iddia edildi.

Avşar, alıcı gibi davranarak satış ofisini aradığını ve projeden bir villa almak istediğini söylediğini aktardı. Habere göre Avşar, ertesi gün gazeteci kimliğiyle aradığında ise satış yapan isim bilgisi olmadığını söyledi.

SOYLU'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Sosyal medya hesabından bir açıklama paylaşan Soylu, iddialara sert bir dille karşılık verdi. Soylu, 3 milyon dolara alınan evin, oğlu tarafından oturulmak üzere tadilat karşılığında alındığını söyledi.

Eski Bakan ayrıca, bu haberin ardından oğlunun oraya taşınmayacağını da söyledi.

Soylu'nun açıklaması şöyle:

"Günaydın

Aylardır olduğu gibi bugün de güne yine bir Süleyman Soylu yalanı ile başlıyoruz.

Günün haberi, attığı yalanlar, aldığı nefesten fazla bir sözde “gazeteciden”…

On beş yıldır Bahçeşehir’de oturuyorum. Allah izin verirse de oturmaya devam edeceğim.

Evi bir yılı aşkın süre önce terör örgütlerine ve organize suç örgütlerine hedef gösterecek şekilde yine sizler tarafından ifşa edilen oğlum, Çekmeköy’deki başka bir eve tadilatı karşılığında kiracı olarak taşınmak istedi. Şimdi onu da ifşa ettiniz.

Örgütçü arkadaşlarınıza söyleyin, şimdi oraya da taşınmayacak.

Daha önce ifşa olan, Halk tv sahibinin de oturduğu, aynı yerde oturmaya devam edecek. Gazeteci olan son cümleden yeni bir haber daha çıkartır, hadi bakalım…"