İddia: 'Ensar Vakfı skandalında adı geçen Asım Sultanoğlu, Urfa'ya atandı'

İddia: 'Ensar Vakfı skandalında adı geçen Asım Sultanoğlu, Urfa'ya atandı'

Yerel gazeteci Mehmet Emin Kuş, sosyal medya hesabından Sultanoğlu’nun Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü olarak atandığı yönünde bir paylaşım yaptı.

Karaman’daki Ensar Vakfı ve KAİMDER’e bağlı yurtlarda 45 çocuğun cinsel istismara maruz bırakılması skandalında ismi geçen dönemin Karaman İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu’nun Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü olarak atandığı iddia edildi.

Karaman’da 2016 yılında Ensar Vakfı ve Karaman Anadolu İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği’nde (KAİMDER) 45 çocuğun cinsel istismara maruz bırakıldığı ortaya çıkmıştı.

Skandalın yaşandığı dönemde Karaman İl Milli Eğitim Müdürü olarak görev yapan Asım Sultanoğlu’nun, olayın faili Muharrem Büyüktürk ile fotoğrafının olduğu görülmüştü.  Sultanoğlu'nun, Karaman Cumhuriyet Başsavcılığı'nın "Ensar ve KAİMDER'e ait yurtlara dair" müzekkere cevabında, "İlimizde KAİMDER ya da Ensar Vakfı'na bağlı ev ya da yurt bulunmamaktadır" yanıtını verdiği ve savcılığa yalan beyanda bulunduğu da tespit edilmişti.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜR OLARAK MI ATANDI?

Sultanoğlu’nun Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü olarak atandığı iddia edildi.

urfaradikal.com’un Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Emin Kuş, sosyal medya hesabından Sultanoğlu’nun Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü olarak atandığı yönünde bir paylaşım yaptı.

‘MİLLETVEKİLLERİ DEVREYE GİRDİ’

Kuş paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

Şanlıurfa il milli eğitim müdürü olarak atanan Asım Sultanoğlu isminin şaibeli olmasından dolayı aşırı tepkiler sonucu Urfa milletvekilleri devreye girdi, bizzat görüştüğüm bazı vekiller, iptal olması için harekete geçtiklerini söylediler.