İBB Meclisi’nde yeni dönem: ‘31 Mart vicdanlı siyaset talebinin ifadesidir’

İBB Meclisi’nde yeni dönem: ‘31 Mart vicdanlı siyaset talebinin ifadesidir’

İmamoğlu, İBB Başkanvekilliği seçiminin sonuçlarını açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB Meclisi'nde yeni dönemin ilk oturumunu açtı. 31 Mart yerel seçimlerine değinen İmamoğlu, “31 Mart, seçim sonuçları adaletli, dürüst, sorun çözme odaklı bir siyaset talebinin net ifadesidir. 31 Mart, insanları kutuplaşmayan, ortak akla dayanmayan ve vicdanlı bir siyaset talebinin net ifadesidir” şeklinde konuştu.

İBB’de yeni dönemin ilk toplantısı bugün düzenlendi. İBB Başkanı İmamoğlu, meclisin birinci başkanvekilliği seçimini 184 oy alan CHP'nin adayı Nuri Aslan'ın ve ikinci başkanvekilliği seçimini de 182 oy alan CHP'nin adayı Gökhan Gümüşdağ’ın kazandığını açıkladı.

Yeni dönemin ilk oturumunda konuşan İmamoğlu, “31 Mart yerel seçimlerinde halkımız demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul'u 5 yıl daha yönetmemiz için bize sorumluluk yüklemiştir. 5 yıl boyunca gösterdiğimiz gayret ve hizmetin halkımız nezdinde takdirle karşılanması bizi ziyadesiyle memnun etmiştir” ifadelerini kullandı.

‘31 MART VİCDANLI SİYASET TALEBİNİN İFADESİDİR’

“Milletimiz 31 Mart seçimlerinde çok değerli mesajlar vermiştir” diyen İmamoğlu, şunları kaydetti:

“Her birimiz o mesajları iyi anlamak ve gereğini yapmakla yükümlüdür. Her şart altında ortak akıl, istişare ve uzlaşma kültürüyle hareket eden, İstanbulluların menfaatlerini en üst seviyede önceleyen, tam anlamıyla demokratik Meclis tecrübesini tam anlamıyla hemşehrilerimize yaşatacağız.

31 Mart, seçim sonuçları adaletli, dürüst, sorun çözme odaklı bir siyaset talebinin net ifadesidir. 31 Mart, insanları kutuplaşmayan, ortak akla dayanmayan ve vicdanlı bir siyaset talebinin net ifadesidir. Bizim hizmet anlayışımızda hiçbir kesim bir diğerinin düşmanı ve hasmı değildir, olamaz ve olmamalıdır. Partizanlık bizim yönetim anlayışımızda yoktur. Önümüzdeki 5 yıl boyunca bunu göstermek için adımlar atmaya devam edeceğiz.”

‘KEPEZ BELEDİYE BAŞKANININ TUTUKLANMASI AKIL VE VİCDANLARDA SORU İŞARETLERİ BIRAKTI’

Ekrem İmamoğlu, Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün Antalya’daki teleferik kazasıyla ilgili soruşturmada tutuklanmasına tepki gösterdi. İmamoğlu, şunları kaydetti:

“Yıllar boyunca Soma faciasından Pamukova'ya, benim de çok sevdiğim insanları kaybettiğim Çorlu Tren Faciası'na kadar pek çok olay süreç içerisinde ortadadır. Yıllar geçmesine rağmen mahkemeleri sürüyor. Kazalar ve facialar ihmal üzerinden gerçekleşmişse sorumluların partisine bakılmadan cezası verilmelidir. Bu gereklilik iktidar mensupları için ne ise benim parti CHP için de aynı şekilde uygulanmalıdır ve eşit olmalıdır. Adalet herkesi eşitlemelidir. Bu bahsi geçen işlerde yıllardır birileri korunurken Antalya'da yaşanan kazada Kepez Belediye Başkanımızın hızla tutuklanması akıl ve vicdanlarda soru işaretleri bırakmıştır. Bunun nedeni adaletin adamına göre tecelli etmiş olması duygusunu yaşatmıştır. Bu duygunun gözetilmesinin önemli olduğunu duyurmak isterim. Kamuoyuna bu anlamda bir vicdan çağrısı yapmak isterim."