İBB Genel Sekreter Yardımcısı: Kanal İstanbul bir rant projesidir

İBB Genel Sekreter Yardımcısı: Kanal İstanbul bir rant projesidir

Gökçe, Bakan Uraloğlu'nun iddialarına yanıt verdi.

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe, Kanal İstanbul'un ihtiyaç olduğunu öne süren Bakan Abdulkadir Uraloğlu'na yanıt verdi. Kanal İstanbul'un rant projesi olduğunu söyleyen Gökçe, var olan kaynakların deprem hazırlığı için kullanılması gerektiğini belirtti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, katıldığı bir canlı yayında Kanal İstanbul için çalışmaların başlayacağını açıkladı. Bilim insanlarının itirazlarına rağmen rant projesindeki ısrar sürerken, Uraloğlu, "İstanbul Boğazı iki yönlü gemi trafiği için çok emniyetli değil. Ben inşaat mühendisiyim. Bir mühendis olarak büyük projeler heyecan veriyor. Mühendislik hesabı bu, Kanal İstanbul’a ihtiyaç var" iddiasında bulundu.

Cumhuriyet'ten Nagihal Yılkın'ın haberine göre kentteki önceliğin deprem hazırlığı olduğun işaret eden İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce ise Bakan Uraloğlu'nun ifadelerine ilişkin, "Kanal İstanbul bir mühendislik projesi ve ihtiyacı olarak ele alınamaz. Bu bir ihtiyaç değil, rant projesidir" dedi.

'KAMU KAYNAĞI VARSA DEPREM İÇİN KULLANILMALI'

Gökçe, sözlerinin devamında, "Doğanın dengesini bozamayız. En son Başakşehir, Arnavutköy hattında zaten bir su toplanma hattının içerisine yapılmış hastane yapısının ve çevresinin, dere yataklarının nasıl sel baskınına maruz kaldığını gördük. Bir kamu kaynağı var ve yaratılabiliyorsa bu olası İstanbul depremi için kullanılmalıdır. Bunun dışındaki iş ve eylemler öncelikli değildir" vurgusunda bulundu.