Hükümet konaklarının maliyeti 3,5 milyar TL’yi geçti!

Hükümet konaklarının maliyeti 3,5 milyar TL’yi geçti!

AKP'nin ocak-ağustos döneminde inşa ettirdiği hükümet konaklarının maliyeti 3 milyar 611 milyon TL'yi aştı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek imzasıyla kamu kurumlarına gönderilen Tasarruf Tedbirleri Genelgesi hükümet konaklarına işlemedi. AKP’nin ocak-ağustos döneminde inşa ettirdiği hükümet konaklarının maliyeti 3,5 milyar TL’yi geçti.

Antalya Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, kente yapılacak hükümet konağının ihalesini 12 Haziran’da düzenledi. Toplam iki şirketin teklif verdiği ihaledeki geçerli teklif sayısı, bir teklifin geçersiz sayılması ile teke düşürüldü. İhale komisyonun teklif üzerinde yaptığı değerlendirmenin ardından 2 Ağustos’ta, Nafiz Doruk İnşaat Mühendislik-Koray Doruk iş ortaklığı ile Antalya Valiliği arasında sözleşme imzalandı. Sözleşmenin bedeli kayıtlara, 198 milyon TL olarak geçti.

KONAKLARIN MALİYETİ 3 BUÇUK MİLYAR TL'Yİ GEÇTİ

BirGün’den Mustafa Bildircin’in haberine göre, Antalya’da yapımına başlanan ve 198 milyon TL’lik harcama öngörülen Antalya Hükümet Konağı ile birlikte bu yıl yapım sözleşmesi imzalanan konakların toplam maliyeti dudak uçuklattı. Ocak-Ağustos 2023 döneminde yapımına başlanan hükümet konaklarının ihale dosyalarına göre, konakların maliyeti 3 milyar 611 milyon TL ile ifade edildi.

EN MALİYETLİ KONAKLAR

En maliyetli hükümet konağına ev sahipliği yapan kentlerden biri Antalya olurken maliyeti itibarıyla öne çıkan diğer hükümet konakları ise şöyle:

-Antep Şehitkamil Hükümet Konağı: 480 milyon TL

-Antep Şahinbey Hükümet Konağı: 250 milyon TL

-Çanakkale Hükümet Konağı: 184 milyon TL

-Kocaeli Darıca Hükümet Konağı: 179 milyon 441 bin TL

-Çerkezköy Hükümet Konağı: 129 milyon 700 bin TL

-Urfa Karaköprü Hükümet Konağı: 112 milyon 718 bin TL