Hrant Dink'in katili Ogün Samast tahliye edildi!

Hrant Dink'in katili Ogün Samast tahliye edildi!

Samast'ın "denetimli serbestlik" hakkından yararlanarak tahliye edildiği açıklandı.

Agos Gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’i 19 Ocak 2007’de gazete binasının önünde düzenlediği suikastle katleden Ogün Samast, akşam saatlerinde Bolu F Tipi cezaevinden koşullu salıverilme kapsamında tahliye edildi.

Hrant Dink, 19 Ocak 2007 günü Agos Gazetesi binası önünde, o dönem 17 yaşında olan Ogün Samast tarafından düzenlenen suikast sonucu yaşamını yitirmişti.

Ogün Samast, 20 Ocak 2007 günü Samsun otogarında yakalanan ve 24 Ocak 2007’de tutuklanan Ogün Samast, geçen şubat ayında cezasını çektiği Kandıra F Tipi Cezaevi'nden Bolu F Tipi Cezaevi'ne nakledilmişti.

2007'den bu yana cezaevinde bulunan Samast’ın bir yıl önce "iyi halinden" dolayı koşullu salıverme kapsamında cezasının dolduğu ve cezaevi yönetimi tarafından bu süreçte deneme aşamasında olduğu öğrenildi. DHA'nın haberine göre 'Kişisel gelişimi için yapılan gözlemlerde iyi hali olduğu gözlenen' Samast'ın koşullu salıverme şartlarını taşıdığına kanaat getirilerek tahliyesine karar verildi.

Samast, şubat ayından bu yana cezasını çektiği Bolu F Tipi cezaevinden bugün saat 19.50’de tahliye edildi. Samast’ın cezaevi çıkışında ailesi tarafından karşılandığı öğrenildi.