Hiranur Vakfı davası 5 Haziran'a ertelendi

Hiranur Vakfı davası 5 Haziran'a ertelendi

Hiranur Vakfı’ndaki çocuk istismarı davasında üçüncü duruşma bugün görüldü.

İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı kurucularından Yusuf Ziya Gümüşel'in kızı H.K.G'yi 6 yaşında 'evlendirmesi' ve H.K.G'nin yıllarca cinsel istismara maruz bırakılması skandalına yönelik davanın üçüncü duruşması bugün Kartal'daki İstanbul Anadolu Adliyesi 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşma 5 Haziran'a ertelendi

Üçüncü duruşmasu bugün saat 10.00 civarında başlayan davada, Baba Yusuf Ziya Gümüşel ve anne Fatıma Gümüşel’e ‘zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı' suçundan 22 yıl 6 aya kadar, H.K.G'nin evlendirildiği Kadir İstekli hakkında ise ‘zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı' ve ‘cinsel saldırı' suçlarından 67 yıl 10 ay 15 güne kadar hapis cezası isteniyor. Duruşmada ilk tanığın ifadesinin tamamlandığı, tanığın ifadesinde 'imam nikahlarında' şahit olduğu, diğer tanıkların da dinlendiği öğrenildi.

Davadan bugün karar çıkması bekleniyordu ancak duruşma 5 Haziran'a ertelendi.

30 Ocak’ta görülen ilk duruşmada mahkeme heyeti yayın yasağı ve gizlilik kararı getirilmesine karar verilmişti. 27 Şubat’ta görülen ikinci duruşmada esas hakkındaki mütalaasını açıklayan Cumhuriyet savcısı sanıkların cezalandırılmasını istemişti.

Bugünkü duruşma öncesi açıklama yapan kadın örgütleri, insanlık için utanç kaynağı olan sistematik istismar olayının hesabını sormak için burada olduklarını belirtti. Kadın örgütleri, "karanlığa teslim olmayacağız" dedi.

DAHA FAZLA