HEDEP: AKP-MHP kayyumlarını kendi çukurlarına göndereceğiz

HEDEP: AKP-MHP kayyumlarını kendi çukurlarına göndereceğiz

Tülay Hatimoğulları Oruç, HEDEP grup toplantısında konuştu.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları Oruç, partisinin Meclis grup toplantısında yaptığı konuşmada yerel seçimlere ilişkin mesaj vererek “İrade hırsızlarına karşı halkın iradesi kazanacak. 31 Mart'ta AKP-MHP kayyumlarını kendi çukurlarına göndereceğiz” ifadelerini kullandı.

HEDEP Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları Oruç, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki (TBMM) grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.  

‘LAHEY’DE YARGILANACAK İNSANLARDAN BİRİ DE ERDOĞAN’

Konuşmasında, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İsrail Başbakanı Netanyahu için “Gazze kasabı” dediğini ve Lahey'de yargılanması gerektiğine yönelik sözlerini hatırlatan Oruç, Erdoğan’a Rojava üzerinden şöyle seslendi:

"Rojava'da insanlık suçu işleyen iktidarın mimarı olduğunu unutuyor. Rojava'daki çocukların nasıl katledildiğini ve kendi payını unutuyor. Lahey'de yargılanacak insanlardan biri de Erdoğan'dır."

‘KAYYUM STAJINI HDP BELEDİYELERİNDE YAPTILAR’

TTB Merkez Konseyi'nin görevden alınması hakkında da değerlendirme yapan HEDEP Eş Genel Başkanı, şunları söyledi:

“Sevgili Şebnem Korur Fincancı, bir bilim insanı olarak yaptığı hakiki bir açıklama nedeniyle yargılandı. Güney Kürdistan'da kimyasal silah kullanıldığını defalarca söyledik. Boyun eğdiremediklerine kayyum atayan anlayışı kınıyorum. Kayyum stajını HDP'nin belediyelerinde yaptılar, kendilerine boyun eğmeyen herkese yaydılar. TBB, demokrasi mücadelesine büyük katkı vermiştir. TBB ile dayanışma içindeyiz.”

‘HERKESİN GÖRÜŞME TALEBİNE AÇIĞIZ’

Kayyumlara karşı mücadele edeceklerini tekrar vurgulayan Oruç, “Her yerde sahadayız. Her sokağı partimizin bayraklarıyla renklendireceğiz. İrade hırsızlarına karşı halkın iradesi kazanacak. 31 Mart'ta AKP-MHP kayyumlarını kendi çukurlarına göndereceğiz” diye konuştu. 

Grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Oruç, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile henüz görüşme talepleri olmadığını ancak herkesle görüşmeye açık olduklarını belirterek, “Siyasi partilerle ve toplumsal dinamiklerle, seçimleri konuşmak üzere herkesle görüşmeye hazırız. Herkesin görüşme talebine açığız” dedi.