Hedef gösterilen eğitimciler görevden alındı

Hedef gösterilen eğitimciler görevden alındı

Melih Gökçek'in hedef gösterdiği eğitimciler için imza kampanyası başlatıldı.

Melih Gökçek tarafından hedef gösterilen Sarıyer Emirgan İlkokulu Müdürü Emine Kızıldağ ve öğretmen Emine Yahşi görevden alındı. 

Eski Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin AKP'li eski başkanı Melik Gökçek'in sosyal medyadan hedef gösterdiği Sarıyer Emirgan İlkokulu Müdürü Emine Kızıldağ ve öğretmen Emine Yahşi açığa alındı. İstanbul'daki okulda, 16 Haziran'da karne dağıtımı yapılan sınıfta kurulan süslemelerin LGBT+'ları çağrıştırdığını söyleyen Gökçek, "Bu kadın öğretmense derhal açığa alınmalı" sözleri ile hedef göstermişti.

BirGün'de yer alan habere göre Gökçek'in söz konusu paylaşımının ardından okulun müdürü Emine Kızıldağ ve öğretmen Emine Yahşi görevden alındı.

Velilerden Orhan Özdemir, "Gökkuşağı ne zaman suç oldu? Renkler ne zaman yasaklandı?" diyerek imza kampanyası başlattı. Kampanyada, "Emine öğretmen herkesin sevdiği, tanıdığı ve asla bu suçlamalarla işi olmayan bir eğitimci. Haksız yere linç edilen ve görevinden alınan Emine Öğretmen için adalet istiyoruz! Hocamızın yanındayız" denildi.

DAHA FAZLA