Hatimoğulları: Türkiye halkları, AKP-MHP iktidarına ‘dur’ dedi

Hatimoğulları: Türkiye halkları, AKP-MHP iktidarına ‘dur’ dedi

Tülay Hatimoğulları, DEM Parti’nin grup toplantısında konuştu.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, partisinin Meclis grup toplantısında “Uzun yıllardır ülkenin kaynakları bir avuç yandaşa peşkeş çekildi. Bu tabloya Türkiye halkları adalet ve özgürlük demiş, AKP-MHP iktidarına dur diyerek alanlarını daraltmış ve özgürlük dedi” şeklinde konuştu.

Tülay Hatimoğulları, DEM Parti’nin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki (TBMM) haftalık grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

‘TÜRKİYE HALKLARI, AKP-MHP İKTİDARINA ‘DUR’ DEDİ’

Yerel seçimde başarılı bir sonuç elde ettiklerini dile getiren Hatimoğulları, konuşmasında şunları kaydetti:

“Bu başarıyı değerli halklarımıza borçluyuz. Kayyumcu seçmenlere karşı nasıl mücadele verileceğini aktaran değerli halklarımıza ve parti emektarlarına sonsuz teşekkürlerimizi sunuyorum. Bu başarı hepimizin.

Haksızlığa, sefalete hep birlikte tepki gösterdik. Uzun yıllardır ülkenin kaynakları bir avuç yandaşa peşkeş çekildi. Bu tabloya Türkiye halkları adalet ve özgürlük demiş, AKP-MHP iktidarına dur diyerek alanlarını daraltmış ve özgürlük demiştir.

Siyasete düşen toplumun mesajını iyi okumaktır. Muhalefet için de böyledir. Kürt seçmen, sorunun barışla çözülmesini istemiştir. İktidar da muhalefet de Kürt halkının taleplerine kulak vermelidir. Bu harita, demokratik dönüşümün haritasıdır. Güçlü ve umutlu geleceklerin kurulabileceğinin haritasıdır.

‘VAN BÜYÜK BİR BAŞARIYDI’

DEM Parti olarak bu sonuçları böyle okuyoruz. 31 Mart'ta DEM Parti'nin seçim stratejisi kazanmıştır. Batı'da Türkiye halklarının kazanması ve bütün halkların temsiliyetinin sağlanmasını, kayyumların gönderilmesini hedeflemiştik. Bu haritanın yönünü DEM Parti belirlemiştir.

Darbeyle elimizden alınmak istenen Van'da seferber olan halkımıza ve bize destek olan siyasi partilere teşekkürlerimizi sunuyoruz. Van büyük bir başarıydı.

Biz kent uzlaşısı ya da demokratik cumhuriyet derken sadece parlamentodaki siyasi partileri değil, ülkedeki bütün ilerici ve demokratik hareketleri ve siyasi özneleri, toplumsal dinamikleri kastettik. Şimdi aynı coşkuyla 1 Mayıs'ta alanlarda, meydanlarda işçilerle ve emekçilerle el ele olacağız.”

‘TAŞIMALI SEÇMEN’ TEPKİSİ: ‘KAYYUM REJİMİNİN BAŞKA VERSİYONU’

Tülay Hatimoğulları, Kürt illerinin çoğunda kayıt altına alınan “taşımalı seçmenler” hakkında da değerlendirmede bulundu. AKP'nin bu şekilde kazandığı hiçbir yerde zafer ilan edemeyeceğini belirten Hatimoğulları, şunları dile getirdi:

“AKP-MHP iktidarının kayyum seçmenle kazandığı yerlerin listeleri var elimizde. Kürdistan'da az farkla kaybettiğimiz belediyelerde ahlaki değerleri, seçme ve seçilme hakkını yok sayan şekilde seçimler gerçekleşti. Şırnak seçim günü açık hava cezaevi gibiydi. AKP Şırnak'ta hırsızlık yapmıştır. Bu kayyum rejiminin başka bir versiyonudur. Buna karşı direnen bütün arkadaşlarımıza buradan sevgilerimi iletiyorum. AKP çaldığı belediyelerle asla muzaffer olamayacaktır.”

Yarın devam edecek Kobani Davası ile ilgili de konuşan Hatimoğulları, “Ortaya konan senaryoya mahkeme heyeti bile inanmıyor. Bir hukuk cinayeti görmek istiyorsanız, kumpas davasının belgelerinde bunun görürsünüz. IŞİD zihinyetinin Sincan adliyelerindeki tezahürüdür” şeklinde konuştu.