Halil Falyalı cinayetinde istenen cezalar belli oldu

Halil Falyalı cinayetinde istenen cezalar belli oldu

Falyalı ve şoförü, Şubat 2022'de öldürülmüştü.

Kuzey Kıbrıs'ta Halil Falyalı ve şoförünün öldürülmesine ilişkin davada savcı, mütalaasını açıkladı ve sanıklar için 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istedi.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in YouTube üzerinden yaptığı yayınlar ile ismi Türkiye'de bilinir hale gelen yasa dışı bahis baronu Halil Falyalı ve şoförü Murat Demirtaş'ın, Kuzey Kıbrıs’ta öldürülmesine ilişkin İstanbul'da görülen davada mütalaa verildi.

Halk TV'nin aktardığına göre duruşma savcısı, sanıkların 2 maktul için "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasını istedi.

NE OLMUŞTU?

Kuzey Kıbrıs'ta Girne bölgesi Çatalköy mevkisinde 8 Şubat 2022 tarihinde arabasındayken silahlı saldırıya uğrayan Halil Falyalı ağır yaralı olarak Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi'ne kaldırılmıştı. Daha sonra Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Hastanesi'ne nakledilen Falyalı, burada hayatını kaybetmişti.

Halil Falyalı'nın şoförü Murat Demirtaş ise olay yerinde hayatını kaybetmişti.

Cinayetle ilgili 14 Şubat'ta yapılan aramalarda, olay yerinin yaklaşık bir kilometre batısında dere yatağı içerisinde atılı vaziyette 2 kalaşnikof marka otomatik silah, bu silahlara ait 4 şarjör ve 39 mermi ile 9 mm çapında tabanca, tabancaya ait şarjör ve 13 mermi bulunmuştu. Yapılan balistik incelemelerde, söz konusu silahların olayda kullanılan silahlar olduğu saptanmıştı.

Yapılan soruşturma sonucu Mustafa Söylemez, Mehmet Faysal Söylemez, Abdurrahim Çelik, Ender Yıldız ve Cengiz Şener tutuklanmıştı.