Hablemitoğlu'nun katil zanlısı Türkiye'de

Hablemitoğlu'nun katil zanlısı Türkiye'de

Hablemitoğlu'nun katil zanlısı Nuri Gökhan Bozkır, Türkiye'ye getirildi.

Necip Hablemitoğlu'nun katil zanlılarından Nuri Gökhan Bozkır, Ukrayna'dan Türkiye'ye getirilerek Emniyet'e teslim edildi.

Ankara'da 20 yıl önce suikaste uğrayan Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu'nun kırmızı bültenle aranan katil zanlısı Nuri Gökhan Bozkır, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından yurt dışından Türkiye'ye getirilerek Emniyet'e teslim edildi. 

Hablemitoğlu ailesinin avukatı Ersan Barkın, yaptığı yazılı açıklamada, şüpheli Nuri Gökhan Bozkır'ın 2019 yılında Hablemitoğlu suikastı soruşturması kapsamında hakkında kırmızı bülten çıkarılarak yakalandığını ve bunun üzerine siyasi iltica talebinde bulunduğunu belirtti.

'CUMHURBAŞKANI'NIN AÇIKLAMALARIYLA ÖĞRENİYORUZ'

Barkın şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanı'nın Ukrayna ziyareti sonrasında, 2020 yılı başında, kişinin iadesi devlet başkanı düzeyinde istenmiş ve Ukrayna tarafından iltica talebi reddedilmişti. Kişinin itirazları değerlendirilip ve iade süreci ilerlerken, Ukrayna'da izini kaybettirdiği iddia edildi. Dün, Cumhurbaşkanı'nın açıklamalarıyla MİT tarafından Ukrayna'dan alındığını ve ülkeye getirildiğini öğreniyoruz.

'YENİDEN RAFA KALDIRILMAMASINI ÜMİT EDERİZ'

Bozkır'ın suikastın neresinde olduğuna ilişkin yeterli bilgiye sahip olmadıklarını belirten Barkın şöyle devam etti:

"Buna karşın, dosya içeriğinde ulaşılan bilgiler kapsamında dahi, bu kişinin suikast öncesinde ve suikast gününde, olaya dair bilgi sahibi olduğunu gösterir ciddi şüpheler olduğunu biliyoruz. Kırmızı bültenin gerekçesi de buydu zaten. Bizim için dosyadaki her gelişme önemli. Yakalanan kişinin önemi göz önüne alındığında, ifadesinin alınması sonrasında, olayla ilgili başkaca kişilerin dosyaya dahil edilmesi sağlanabilir. Bu gelişmenin yıllar sonra suikastın aydınlatılmasına katkı sağlamasını, önceki dönemlerde olduğu gibi yeniden rafa kaldırılmamasını umut ederiz."

ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

Erdoğan, dün akşam NTV'de katıldığı canlı yayında "MİT uzunca süredir bu suikastın katil zanlılarından olan Nuri Gökhan Bozkır'ın izini sürüyordu. İstihbaratımız Ukrayna'da saklandığını tespit etti ve bu şahsın yakalanarak ülkemize getirilmesi konusunda Zelenskiy ile de, önceki devlet başkanlarıyla da konuştuk. Bu kişi cinayetin zanlısı olarak ülkemiz yargısına hesap veriyor. Bu iş neticelendi, FETÖ'yle irtibatı dışında DEAŞ'a silah ve mühimmat temin ettiği de bilinen birisi" açıklamasını yapmıştı. (DHA)