Haber takip eden gazetecilere dava!

Haber takip eden gazetecilere dava!

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame, mahkemelerce kabul edildi.

12 Haziran’daki Gemlik Yürüyüşü’nü takip ederken gözaltına alınan gazeteciler Ergin Çağlar ve Rozerin Gültekin hakkında “2911 sayılı kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenleme, yönetme, bunların hareketlerine katılma” suçlamasıyla dava açıldı. Gazetecilerin 1 yıl 6 aydan, 3 yıla kadar hapsi isteniyor.

12 Haziran’da “Tecrit Siyasetine Karşı Özgürlüğü Savunmak İçin Gemlik’e Yürüyoruz” sloganıyla yapılan yürüyüşün Bursa ayağına polis saldırmış ve aralarında yürüyüşü takip eden Mezopotamya Ajansı muhabiri Ergin Çağlar ile Jinnews muhabiri Rozerin Gültekin’in de bulunduğu 10 kişi gözaltına alınmıştı.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Çağlar ve Gültekin hakkında, “2911 sayılı kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenleme, yönetme, bunların hareketlerine katılma” iddiasıyla 1 yıl 6 aydan 3 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı.

Çağlar hakkında hazırlanan iddianame Bursa 29. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilirken, ilk duruşma 6 Aralık’ta görülecek. İddianamesi Seferihisar Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen Gültekin’in ilk duruşması ise 25 Ekim’de görülecek. 

DAHA FAZLA