'Günlük icra dosyası sayısı 6 bin 700'

'Günlük icra dosyası sayısı 6 bin 700'

Ekonomik kriz verileri icra dosyalarına da yansıdı.

Halkın geçim sıkınıtısı icra dosyalarına da yansıdı. CHP Milletvekili Güzel Mansur, "Günlük icra dosyası sayısı ortalama 6 bin 700’e geliyor" dedi

Emeğiyle yaşayan yurttaşlar yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı ile mücadele ederken, borçların ödenmesi konusundaki sıkıntı da icra sayılarına yansıdı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur konuya ilişkin istatistikleri paylaşarak, "2021 sonunda 22 milyon 571 bin olan icra dosyası sayısı, bugün itibarıyla 24 milyon 77 bin 828’e çıktı. 1 Ocak’tan bu yana geçen 225 günde icra dosyası sayısı 1,5 milyondan fazla arttı" dedi.

'GÜNLÜK SAYI 6 BİN 700'

"Günlük icra dosyası sayısı ortalama 6 bin 700’e geliyor" vurgusunda bulunan Güzelmansur, "Tek başına bu veri bile iktidarın ekonomideki beceriksizliğinin bir göstergesidir" diye konuştu. 

'VATANDAŞ BORÇ BATAĞINDA'

Evrensel'de yer alan habere göre seçim bölgesi olan Hatay’da da icra davalarında patlamalar yaşandığını belirten Güzelmansur, "Ziyaret ettiğimiz muhtarlıklarda gördüğümüz icra tebligatları bunun en önemli göstergesi. Muhtarlar icra evrakı tebliğ etmekten başlarını kaldıramaz duruma gelmişler. Ekonomik buhran giderek büyüyor. Vatandaş borç batağında. İktidarın buna bir reçetesi yok" ifadelerini kullandı.

DAHA FAZLA