Göztepe-Altay maçı sonrası 1 gözaltı  

Göztepe-Altay maçı sonrası 1 gözaltı  

Göztepe-Altay maçında bir taraftar futbolcuyu yaraladı, gözaltına alındı.

Göztepe ile Altay'ın karşılaştığı 1. Lig maçında olay çıktı. Bir taraftar söktüğü bayrak direğiyle sahaya girip futbolculara saldırdı. Önce ara verilen maç, daha sonra ertelendi.

Daha önce deplasman yasağı konulan daha sonra bu karardan vazgeçilen maç, 20. dakikada taraftarlar arasında çıkan olaylar nedeniyle durdu.

Yaralı taraftarlar olduğu bilgisi üzerine iki ambulans sahaya girdi. Bir süre sonra bir Göztepe taraftarı sahaya atladı ve korner direğini sökerek Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç'e art arda vurdu. Korner direğinin kırılmasının ardından kaleci Ozan yerde kaldı.

BeinSports'un verdiği bilgiye göre kafasında açılma olan Ozan Evrim Özenç, kanama durmayınca hastaneye kaldırıldı. 29 yaşındaki kalecinin bilinci açık olduğu açıklandı.

Ozan'a saldıran taraftar gözaltına alınırken, önce hakemler ve futbolcular soyunma odasına gitti, sonra da maçın tatil edildiği açıklandı.

BAKAN ÇIKAN OLAYLARI KINADI

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Spor Toto 1. Lig'in 15. haftasında çıkan olaylar nedeniyle tatil edilen Göztepe-Altay maçında yaşananları kınadı.

Bakan Kasapoğlu, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, "Spor Toto 1. Lig'deki iki İzmir takımımızın mücadelesinde yaşanan saha ve tribün olaylarını kınıyorum. Sporu kendi çirkinliklerine boğmak isteyenlere geçit vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Öte yandan iki takım taraftarları arasında çıkan kavganın İzmir sokaklarında da devam ettiği öğrenildi.

KALECİYE VURAN TARAFTAR GÖZALTINA ALINDI

Olayın ardından şüphelilerin yakalanması için çalışma başlatan polis, Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç'e köşe gönderiyle vuran taraftarı gözaltına aldı.

ALTAY TARAFTARLARININ STATTAN ÇIKIŞINA İZİN VERİLMİYOR

Altay taraftarlarının bulunduğu bölümden fişek atan kişinin tespiti için çalışmalarını yürüten ekipler, şüphelinin yakalanması için Altay taraftarlarının stattan çıkışına izin vermiyor. Stat kameralarını inceleyen polis, fişeği atan kişinin stada nasıl girdiğini de araştırıyor.

DAHA FAZLA