Görme engelliye 'örgütün kitaplarını okudu' davası

Görme engelliye 'örgütün kitaplarını okudu' davası

Görme engelli Hasan Yalçın’a 'örgütün kitaplarını okudu' davası açıldı.

Batman Cumhuriyet Başsavcılığı, 14 yaşında olduğu belirtilen bir çocuğun, “Sürekli örgütün kitaplarını okuyor, gazetelerini alıyor” yönündeki beyanlarını dikkate alarak görme engelli Hasan Yalçın hakkında “örgüte yardım” ve “örgüt propagandası” iddiasıyla dava açtı.

Mezopotamya Ajansı’ndan Fethi Balaman’ın haberine göre, Batman'nın Kozluk ilçesinde polislerin tehdidine maruz kalan 14 yaşındaki S.Y, Ağustos 2020 tarihinde götürüldüğü Kozluk Emniyet Müdürlüğü’nde bir metin imzalatıldı. Çocuğun ifadesi sonucu evlerine düzenlenen baskınla gözaltına alınan görme engelli Hasan Yalçın, 4 gün boyunca karakolda tutuldu.

Emniyetteki işlemlerinin ardından “örgüte yardım” ve “örgüt propagandası” suçlamasıyla mahkemeye çıkartılan Yalçın’a ev hapsi verildi. Yalçın’a imzalatılan ve kendisine okunmayan ifade metnine dayandırılarak bu kez Eylül 2021’de aralarında Hazro Belediyesi Eşbaşkanı Nazime Avcı’nın da olduğu 35 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar daha sonra serbest bırakıldı.

Yalçın hakkında “Örgüte yardım etmek” ve “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla hapis cezası istenen iddianame Batman 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilirken, ilk duruşma 30 Mart’a verildi.