Google, TBMM'yle masaya oturacak

Google, TBMM'yle masaya oturacak

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu, Avrupa’da telif ile ilgili ödemeler konusunda masaya oturan Google’ı önümüzdeki günlerde görüşmeye çağıracak.

Google, telif ödemeleri konusunda Avrupa’da birçok yayıncı ile anlaşmaya vardı. Türkiye’de de, Avrupa Birliği'ne (AB) benzer bir telif düzenlemesi ile yayıncıların haklarını alabileceği belirtiliyor.

Geçen yıl aralık ayında Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Dijital Mecralar Komisyonu, Google temsilcilerini dinlemiş ve Google temsilcileri komisyona bir rapor sunmuştu.

Raporda Google yetkilileri, “Dijitalleşme yolculuğunda Türkiye’nin yanındayız” diyerek, telif konusuna da sıcak baktıklarını ifade etmişlerdi. Bu görüşmenin ardından TBMM, haziran ayının en geç ikinci haftası Google yetkililerini Türkiye’ye çağırmaya hazırlanıyor.

Hürriyet gazetesinden Gizem Karakış'ın haberine göre TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, şunları söyledi:

“Google Türkiye’ye geldi. Temsilcilik açtı, iş birliğine hazır olduğunu dile getirdi. Telif konusu ile ilgili de masaya oturmaya hazır olduğunu ifade etti. Hem Kültür ve Turizm Bakanlığımız Telif Eserleri Genel Müdürlüğümüz hem de Meclis olarak tüm bu konuları ele aldık, çalışıyoruz. Fikir eserleri telif kanununda bir düzenleme yapılacak mı, yeni bir düzenleme için mi çalışacağız, yönetmelik ile mi düzenleme olacak, tüm bu konuları konuşup tartıştıktan sonra netleştireceğiz."

DAHA FAZLA