“Gezi ruhu” devam ediyor: TİP’ten Yoğurtçu Parkı’nda forum

“Gezi ruhu” devam ediyor: TİP’ten Yoğurtçu Parkı’nda forum

TİP Kadıköy İlçe Örgütü Gezi Davası'nda alınan kararların ardından “Adaletsizlikten, yoksulluktan, baskılardan sıkıldık” diyerek Yoğurtçu Parkı’nda forum düzenledi.

İleri Haber

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Kadıköy İlçe Örgütü, “Adaletsizlikten, yoksulluktan, baskılardan sıkıldık” diyerek yurttaşlarla birlikte neler yapılabileceğini konuşmak üzere İstanbul’un Kadıköy ilçesindeki Yoğurtçu Parkı’nda forum düzenledi. Foruma çok sayıda Kadıköylü’nün yanı sıra TİP Genel Başkanı Erkan Baş ile TİP Milletvekilleri Sera Kadıgil ve Ahmet Şık da katıldı.

25 Nisan’da karar duruşması yapılan ve Osman Kavala’nın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası; Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater, Hakan Altınay, Mine Özerden, Can Atalay, Tayfun Kahraman ve Yiğit Ali Ekmekçi’nin ise 18 yıl hapis cezası aldığı Gezi Davası’nın ardından yurttaşlar TİP Kadıköy İlçe Örgütü’nün düzenlediği forumda bir araya geldi. Erkan Baş, Ahmet Şık ve Sera Kadıgil ile Mücella Yapıcı’nın kızı Cansu Yapıcı’nın da katıldığı forumda; hukuksuz bir şekilde sonuçlanan Gezi Davası ve yaklaşan 1 Mayıs’ın   yanı sıra AKP iktidarına karşı mücadele, geleceksizlik ve gençliğin sorunları gibi başlıklarda da görüş alışverişleri yapıldı. Forumda alınan sözlerde en çok yapılan vurgu ise çözümün “seçimi beklemek” olmadığı oldu.

Forumda konuşan Erkan Baş, “‘Bunlar zaten ilk seçimde gidecekler. İlk seçime kadar sabredelim’ deniyor. Gidecekler, buna yürekten inanıyorum. Ama biz hata yapmazsak gidecekler ve seçim günüyle değil, seçim gününe kadar yaptıklarımızla kazanırız. Özellikle de bu içinden geçtiğimiz süreçte bizlerin canlı, kararlı ve mücadeleci olduğunu göstermesi gerekiyor” dedi.

Çok sayıda yurttaşın katıldığı forum, Gezi Davası’nda verilen kararlara karşı yaklaşan 1 Mayıs’ta daha mücadeleci ve daha canlı olunması gerektiği vurgusuyla tamamlandı.