Gazeteciler İzel Sezer ve Doğan Ergün'ün yargılandığı dava ertelendi

Gazeteciler İzel Sezer ve Doğan Ergün'ün yargılandığı dava ertelendi

Davanın ikinci duruşması bugün görüldü.

İleri Haber

Rüşvet pazarlığı iddialarını haberleştiren gazeteciler İzel Sezer ve Doğan Ergün'ün yargılandığı dava ertelendi.

İleri Haber eski Genel Yayın Yönetmeni Doğan Ergün ve dönemin Sorumlu Müdürü olan mevcut Genel Yayın Yönetmeni İzel Sezer hakkında AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın eski avukatı Mustafa Doğan İnal’ın, rüşvet pazarlığı yaptığı iddialarının yer aldığı tweetleri haberleştirdikleri için açılan davanın ikinci duruşması İstanbul 33. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Gazeteci Doğan Ergün ve İzel Sezer hakkında Erdoğan’ın eski avukatı İnal tarafından, davaya konu edilen haber nedeniyle "alenen hakaret", "kişiler arasındaki aleni olmayan konuşmaların kaydedilmesi suretiyle elde edilen verilerin basın ve yayın yoluyla hukuka aykırı olarak ifşa edilmesi" ve "iftira" suçlamalarıyla dava açılmıştı.

'TANIK DİNLENSİN' TALEBİNE İTİRAZ

Davanın bugün görülen duruşmasında, İnal'ın avukatı Ümit Kudbay, şikâyetlerinin devam ettiğini cezalandırma talep ettiklerini söyledi. Kudbay, Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Ahmet Şık ve Gazeteci Barış Terkoğlu'nun tanık olarak dinlenmesi talebinin de reddini istedi. 

Duruşmaya katılan İleri Haber Genel Yayın Yönetmeni İzel Sezer, önceki duruşmadaki savunmasının geçerli olduğunu dile getirerek beraatini istedi.

İzel Sezer ve Doğan Ergün'ün avukatı Özgür Urfa da tanıkların dinlenmesi yönündeki talebi dile getirirken, mahkeme ise "beyanlarının alınmasının yargılamaya bir katkı sağlamayacağı" gerekçesi ile talebi reddetti.

DAVA ERTELENDİ

Dava, iddia makamının esas hakkındaki mütalaasını hazırlaması için 8 Aralık 2022 günü saat 11:45'e ertelendi.

DAHA FAZLA