Gazeteci Tolga Şardan tutuklandı

Gazeteci Tolga Şardan tutuklandı

Gözaltına alınan gazeteci Dinçer Gökçe ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

“MİT’in Cumhurbaşkanlığı’na sunduğu ‘yargı raporu’nda neler var?” başlıklı yazısı sonrası İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında gözaltına alınan gazeteci Tolga Şardan, hakimlik sorgusunun ardından tutuklandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, T24 yazarı Tolga Şardan hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulan ve yargıdaki yolsuzluk iddiaları konusunda tespitler içeren MİT raporuna ilişkin yazısı nedeniyle soruşturma başlattı.

‘HALKI YANILTICI BİLGİYİ ALENEN YAYMA’

Polis ekipleri, soruşturma kapsamında “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” iddiasıyla suçlandığı öğrenilen Şardan'ın evine giderek arama yaparken, bir saate yakın süren aramanın ardından Şardan gözaltına alındı.

Ankara Adliyesi'ne götürülen Şardan'ın ifadesi Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla alındı. Şardan’ın ifadesi alınırken, Çağdaş Gazeteciler Derneği Ankara Şubesi ve genel merkezi, Ankara Gazeteciler Cemiyeti ve Türkiye Gazeteciler Sendikası Ankara Şubesi, adliyeye giden basın örgütleri arasında yer aldı. Ankara Barosu Başkanı ve üyeleri de Şardan'a destek için adliyeye geldi.

ŞARDAN TUTUKLANDI, GÖKÇE ADLİ KONTROLLE SERBEST BIRAKILDI

Tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen Tolga Şardan, çıkarıldığı hakimlik tarafından tutuklandı.

Öte yandan, geçtiğimiz gün yayımlanan “Çete lideri T.D. ve E. D’ye tahliye kararı” haberi ile ilgili olarak Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı resen soruşturma başlattı ve ifade vermesi için Dincer Gökçe hakkında bugün gözaltı kararı aldı.

Savcılığın talimatı üzerine gözaltına alınan Gökçe, daha sonra Bakırköy Cumhuriyet Savcısı Yusuf Demir’e ifade verdi. İfadesinin tamamlanmasından sonra Dinçer Gökçe, adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.