Gazeteci Barış Pehlivan tahliye edildi

Gazeteci Barış Pehlivan tahliye edildi

Pehlivan’ın yargılandığı davanın düşürülmesine karar verilmişti.

“Kamu görevlisine alenen hakaret” suçlamasıyla yargılandığı dava gerekçesiyle 3 aydır Maltepe Açık Cezaevi’nde tutulan ve denetimli serbestlik hakkından yararlandırılmayan gazeteci Barış Pehlivan tahliye edildi. Cezaevi önünde açıklamalarda bulunan Pehlivan, “Dün nasıl gazetecilik yaptıysam yine aynı gazeteciliği yapmaya devam edeceğim” dedi.

Gazeteci Barış Pehlivan hakkında, Cumhuriyet’teki “Mide Bulandıran Öykü” başlıklı yazısı nedeniyle Yargıtay üyesi Ömer Faruk Aydıner’in şikâyeti nedeniyle dava açılmıştı. Dava kapsamında Maltepe Açık Cezaevi’ne konulan Barış Pehlivan, denetimli serbestlik hakkından faydalanamamıştı.

İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi'ne dilekçe sunan Hakim Ömer Faruk Aydıner, 3 aydır cezaevinde bulunan Barış Pehlivan hakkındaki şikâyetinden vazgeçmiş, bunun üzerine davanın düşmesine karar verilmişti.

Gazetecilik faaliyetleri nedeniyle beşinci kez tutuklanan Barış Pehlivan hakkında denetimli serbestlik kararı verildi. Pehlivan, kararın ardından tahliye edildi.  

‘DÜN NASIL GAZETECİLİK YAPTIYSAM YİNE AYNI GAZETECİLİĞİ YAPMAYA DEVAM EDECEĞİM’

Tahliyesinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Pehlivan, şunları söyledi:

“Hiç olmaması gereken süreç yaşadım 3 aydır. Maalesef bu iktidar, yargı sistemi beni 3 aylığına cezaevine soktu. Hak ettiğim denetimli serbestlik hakkını bana çok gördüler. Bu hakkımı savunmak için ciddi mücadele verdik. En sonunda bir davanın düşmesiyle birlikte denetimli serbestliğe ayrıldım. Yargıdaki çürümüşlüğün yanında okyanusta kum tanesi kadar kalıyor. Türkiye'de gazetecilere olan baskıları çözmüyor. Benimki sadece küçük simge. Umarım böyle süreçleri daha az yaşadığımız Türkiye'ye kavuşuruz. Dün nasıl gazetecilik yaptıysam yine aynı gazeteciliği yapmaya devam edeceğim. Bu süreçte bana destek olan herkese teşekkür ederim.”