Gazeteci Abdurrahman Gök tahliye edildi

Gazeteci Abdurrahman Gök tahliye edildi

Gök, 225 gündür cezaevinde tutuluyordu.

Mezopotamya Ajansı (MA) editörü gazeteci Abdurrahman Gök, “örgüt üyesi olmak” ve “örgüt propagandası yapmak” iddialarıyla 22,5 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı dava sebebiyle 25 Nisan’dan beri tutuklu bulunduğu cezaevinden tahliye edildi.

Gazeteci Abdurrahman Gök’ün “örgüt üyesi olmak” ve “örgüt propagandası yapmak” iddialarıyla 22,5 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davanın ikinci duruşması bugün Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Gök’in Diyarbakır 1 No’lu Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi’nden getirildiği duruşmayı, Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) Eş Başkanı Serdar Altan, Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Felat Bozarslan, Medya ve Hukuk Çalışmaları (MLSA) Eş Direktörü Veysel Ok, Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Temsilcisi Sertaç Kayar ve Punto24 ile çok sayıda gazeteci takip etti.

‘POLİSLERİN YARGILAMA SÜRECİNİ BAŞLATTIM AMA SÜREKLİ MAHKEMEYE ÇIKAN BEN OLDUM’

MLSA'nın aktardığına göre, Gök duruşmada, 2017'de Diyarbakır'daki Newroz kutlamalarında polis tarafından vurularak öldürülen Kemal Kurkut'un vurulduğu anı çektiğinden beri kendisine uygulanan baskının sistematik şekilde arttığını söyledi.

Gök, “Kemal Kurkut fotoğraflarını çektiğim gün o polislerin yargılama sürecini başlattım ama görünürde onlar yargılandı, sürekli mahkemeye çıkarılan ben oldum” ifadelerini kullandı.

GÖK TAHLİYE EDİLDİ, DAVA 12 MART’A ERTELENDİ

Abdurrahman Gök ile Avukat Veysel Ok'un savunmasının ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, savcının da verdiği mütalaa doğrultusunda gazeteci Gök'ün tahliyesine hükmetti. Heyet ayrıca davayı 12 Mart 2024’e erteledi.