‘Gaffar Okkan’ davasında yargılanan Ali Bilmez HÜDA PAR adayı oldu

‘Gaffar Okkan’ davasında yargılanan Ali Bilmez HÜDA PAR adayı oldu

Tutuklu yargılanan Ali Bilmez hakkında 15 yıla kadar hapis istenmişti.

Hizbullah tarafından 2001 yılında katledilen dönemin Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan cinayeti davasında yargılanan Ali Bilmez, Hür Dava Partisi’nin (HÜDA PAR) Bismil Belediye Başkanı adayı olarak açıklandı.

24 Ocak 2001’de Hizbullah tarafından öldürülen Gaffar Okkan cinayetine ilişkin davada Hizbullah üyeliğinden tutuklu yargılanan Ali Bilmez hakkında 15 yıla kadar hapis istenmişti. Okkan cinayeti sanıklarından Ali Bilmez mahkeme tarafından tutuklu kaldığı süre göz önüne alınarak serbest bırakılmıştı.

Gazete Pencere’den Tolga Balcı’nın haberine göre, HÜDA PAR, Urfa’da düzenlediği Aday Tanıtım Programı’nda Şanlıurfa, Diyarbakır, Siirt, Kahta, Ceylanpınar, Eğil ve Bismil belediye başkan adaylarını duyurdu.

GAFFAR OKKAN CİNAYETİNİN SANIĞI ADAY GÖSTERİLDİ

Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan’ın ve 5 koruma polisinin katledildiği suikast davasında Hizbullah üyeliği ile yargılanan Ali Bilmez de Diyarbakır Bismil’in Belediye Başkan Adayı olarak açıklandı.

Programda, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak HÜDA PAR Şanlıurfa eski İl Başkanı Emin Özaslan, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Faruk Dinç, Siirt Belediye Başkan adayı olarak ise Abdurrahman Özcan açıklandı.