Fırtına ve sel bilançosu: 9 ölü, 11 kayıp

Fırtına ve sel bilançosu: 9 ölü, 11 kayıp

Bakan Yerlikaya, olumsuz hava koşulları nedeniyle can kaybının 9’a yükseldiğini açıkladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yurt genelinde etkisini sürdüren olumsuz hava koşulları nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısının 9’a yükseldiğini duyurdu. Yerlikaya, Zonguldak’ta batan gemide bulunan 12 denizciden 11’ine ise ulaşılamadığını açıkladı.

Şiddetli fırtına ve sağanak yurt genelinde etkisini sürdürürken, hatalı yapılaşma ve alınmayan önlemler bir kez daha can kaybına neden oldu.

CAN KAYBI 9’A YÜKSELDİ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yağışlar sonrasında yaşamını yitirenlerin sayının 9'a yükseldiğini duyurdu.

Yerlikaya, Zonguldak açıklarında gündüz saatlerinde irtibatın kesildiği Türk bayraklı ‘Kafkametler’ adlı kuru yük gemisinin ise mendireğe çarpması sonucu battığını ve batan gemide bulunan 12 denizciden birinin cansız bedenine ulaşıldığını açıkladı. 

‘11 KAYIP MÜRETTEBATI ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARI BAŞLADI’

Yerlikaya’nın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Gece saatlerinde kamuoyu ile paylaştığımız gibi limanda bağlı Kamerun bayraklı gemi halatının kopması sonucu sürüklenerek karaya oturmuştur. Gemi mürettebatı itfaiye tarafından kurtarılmıştır. Batan Türk gemisindeki 11 kayıp mürettebat ile ilgili arama kurtarma ekipleri hava koşullarının düzelmesiyle arama kurtarma faaliyetlerine sabah erken saatlerde başlamıştır. 797 arama kurtarma faaliyetlerinde görevli arkadaşımız var. 295 araç, 2 uçak, bir helikopter devriye botlarımızla birlikte yoğun bir şekilde havanın müsaade ettiği ölçekte arama kurtarma çalışmalarımız sürüyor.

BATMAN’DA 4 YURTTAŞ YAŞAMINI YİTİRDİ

Batman'da 4 vatandaşımız hayatını kaybetti ve bir vatandaşımız da Diyarbakır Hani'de sele kapılarak hayatını kaybetti. Bulunan bir mürettebatımızla beraber şu anda fırtına sel ve aşırı yağışlardan dolayı 9 vatandaşımızın vefat ettiğini üzülerek ifade etmek istiyorum.”