FETÖ üyelerini yurt dışına kaçıranlara operasyon: 13 gözaltı

FETÖ üyelerini yurt dışına kaçıranlara operasyon: 13 gözaltı

Karabük merkezli soruşturma kapsamında 4 ilde operasyon düzenlendi.

Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında Karabük, Zonguldak, Edirne ve İstanbul’da yapılan operasyonlarda, FETÖ/PDY üyelerinin yurt dışına kaçmalarını organize etmekle suçlanan 13 şüpheli gözaltına alındı.

DHA’nın aktardığına göre, Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Karabük İl Jandarma Komutanlığı ekipleri FETÖ/PDY üyelerinin yurt dışına kaçmalarını organize ettiği belirlenen 14 şüpheliye yönelik operasyon düzenledi.

Karabük, Zonguldak, Edirne ve İstanbul’da belirlenen adreslere eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonlarda 13 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyal ele geçirildiği öğrenildi. Adresinde bulunamayan bir şüphelinin yakalanması için de çalışma başlatıldı.

3 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Gözaltına alınan şüphelilerden 4’ü jandarmadaki sorgularının ardından serbest bırakılırken, 9 şüpheli ise adliyeye sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye çıkarılan şüphelilerden 6’sı adliye kontrol şartıyla serbest bırakıldı, A.Y., A.T. ve O.A. ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.