Fetihtepeliler Saray Teyze için seferber oldu

Fetihtepeliler Saray Teyze için seferber oldu

CHP’li Kaftancıoğlu, kentsel dönüşüm sebebiyle evinden zorla çıkarılan Saray Teyze’ye destek oldu.

İleri Haber

Fetihtepe’de kentsel dönüşüm adı altındaki rant projesi sebebiyle evinden zorla çıkarılmak istenen yurttaşlardan Saray Aksu için Okmeydanı Barınma Hakkı Mücadelesi dayanışma çağrısında bulunmuştu. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Saray Aksu’ya destek olacaklarını açıkladı.

AKP'li Beyoğlu Belediyesi'nin, Okmeydanı Fetihtepe Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm dayatması sonucu evinden ettiği yurttaşlardan 80 yaşındaki Saray Aksu’nun ev bulamadığı için gidemediği ortaya çıkmıştı. Bulduğu evin bir yıllık kirasının peşin istendiğini ifade eden Aksu, “Bana çık diyorlar, ben daha ekmek parası bulamıyorum” sözleriyle duruma isyan etmişti.

DAYANIŞMA ÇAĞRISI YAPILMIŞTI

Okmeydanı Barınma Hakkı Mücadelesi, Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarla 80 yaşındaki Saray Aksu’nun kira masrafları için dayanışma çağrısında bulunmuştu. Çağrıya, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’ndan yanıt geldi.

KAFTANCIOĞLU’NDAN DESTEK GELDİ

Kaftancıoğlu, kentsel dönüşüm kapsamında yıkılacak olan evini tahliye etmesi istenen Saray Aksu’nun bir yıllık kirasını karşılayacaklarını açıkladı.

AKP’Lİ BAŞKAN: ALGI YAPIYORSUNUZ

Canan Kaftancıoğlu’nun destek açıklamasının ardından, AKP’li Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız Twitter hesabından yaptığı bir paylaşımla Kaftancıoğlu’nu “algı yapmakla” suçladı, Saray Aksu’ya belediye olarak destek verdiklerini öne sürdü.

Konuyla ilgili İleri Haber’e aktarım yapan Okmeydanı Barınma Hakkı Mücadelesi ve Türkiye İşçi Partisi üyesi Hasan Karayiğit, yaşananlara ilişkin şunları söyledi:

‘KİRA VE TAŞINMA MASRAFLARINA DESTEK’

“Gidecek yeri olmadığı halde evi tahliye etmesi istenen Saray Teyze için birkaç gündür dayanışma çağrısı yapıyorduk. Canan Kaftancıoğlu da bugün bir tweet atarak Saray Teyze’nin kira ve taşınma masraflarına destek olacaklarını açıkladı.

Kaftancıoğlu’nun açıklaması üzerine AKP’li Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Twitter hesabı üzerinden Canan Kaftancıoğlu’na bir cevap yazarak kendilerinin Saray Teyze’ye zaten destek olduklarını ve Kaftancıoğlu’nun ‘yalan söyleyerek algı yapmaya’ çalıştığı söyledi.

‘YILDIZ’IN AÇIKLAMASI GERÇEKLERİ YANSITMIYOR’

Haydar Ali Yıldız’ın açıklaması gerçeği yansıtmıyor. Saray Teyze’ye destek olmadıkları gibi kapısına bir kez daha zabıta yollayarak evi tahliye etmesini istediler.”