Fetihtepeliler rantsal dönüşüme karşı bir kez daha yürüdü

Fetihtepeliler rantsal dönüşüme karşı bir kez daha yürüdü

Fetihtepeliler rantsal dönüşüme karşı "Fetihtepe bizimdir, bizim kalacak" pankartıyla yürüdü.

İstanbul Beyoğlu ilçesi Okmeydanı Fetihtepe’de kentsel dönüşüm zorbalığına maruz kalan mahallelilerle dayanışma sürüyor. Evleri için hak mücadelesi başlatan mahalleliler Halıcıoğlu yanyoluna kadar “Fetihtepe bizimdir, bizim kalacak” pankartıyla yürüdü. Mahallelilere, balkonlardan da tencere ve tavalarla destek verildi.

AKP’li Beyoğlu Belediyesi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ortaklığında yürütülen proje kapsamında mahalle sakinleri evlerinden zorla çıkarılıyor. Kendilerine danışılmadan ve haklarının verilmediği bir kentsel dönüşümün rantsal dönüşüm olduğunu söyleyen Fetihtepe halkının direnişi sürüyor. Zorla tahliyelerin yapılmaya çalışıldığı Fetihtepe’de yaklaşık 1 buçuk ay önce mahallelilerin doğalgaz, elektrik ve suyu kesildi. Bölgeye polis eşliğinde gelen belediye yetkilileri, mahallelilere saldırırken, çok sayıda mahalleli darp edildi. Tüm bu yaşananlara rağmen direnişin sürdüğü Fikirtepe’de bölge halkı temel ihtiyaçlarını dayanışmayla gideriyor.

Bugün (24 Temmuz) bir kez daha Fetihtepeliler mahallelerinde “Fetihtepe bizimdir, bizim kalacak” pankartıyla yürüdü. Mahalleliler daha sonra Halıcıoğlu Yanyolu Caddesi’ne çıkarak yürüyüşlerine devam etti. Yürüyüşte sık sık “Zulme karşı omuz omuza” ve AKP’li Beyoğlu Belediye Başkanı’nın istifası talebiyle “Haydar Ali istifa” sloganı atıldı.

DAHA FAZLA