Fetihtepe Mahallesi halkı, yıkılan evlerinin üzerine çadır kurdu

Fetihtepe Mahallesi halkı, yıkılan evlerinin üzerine çadır kurdu

mahalle halkı dün, yıkılan evlerinin üzerine çadır kurarak, yaşananları protesto etmek istemiş ancak polis buna izin vermemişti.

İleri Haber

“Kentsel dönüşüm” adı altında rant için evlerinden edilmek istenen Fetihtepe Mahallesi halkı, yıkılan evlerin üzerine çadır kurarak yaşananları protesto etti.

AKP'li Beyoğlu Belediyesi'nin, Okmeydanı Fetihtepe Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm dayatmasına imza vermeyen yurttaşların elektrik, doğalgaz ve suları polis eşliğinde kesilmişti.

İstanbul’un Beyoğlu ilçesinin Okmeydanı semtindeki Fetihtepe Mahallesi’nde yapılmak istenen kentsel dönüşüm nedeniyle evlerinden edilmek istenen yurttaşların elektrik, doğal gaz ve suları polis eşliğinde kesilmişti.

Bu süreçte AKP’li Beyoğlu Belediyesi tarafından yurttaşların bazılarının evleri de yıkılmıştı.

Direnen mahalle halkı dün, yıkılan evlerinin üzerine çadır kurarak, yaşananları protesto etmek istemiş ancak polis buna izin vermemişti.

ÇADIRLAR KURULDU

Bugün yurttaşlar tarafından yıkılan evlerin üzerine çadırlar kuruldu. Çadırların üzerinde "Kiralık 1950", "Kiralık 1500", "Kiralık 1300" yazdığı görüldü.

SONUNA KADAR DİRENECEĞİZ

Mahalle halkından Emine Zorkaya, “Biz bu çadırlarda yaşamak için hazırlık yaptık. Evimizi, ocağımızı terk etmeyeceğiz. Sonuna kadar da direneceğiz” dedi.

DAHA FAZLA